50 centimes Maroko
50 centimes Maroko
Witam! Proszę o identyfikację.Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Ciekawa monetka - wisiorek do id
Dzięki bardzo! 

- Blacek
- Kontakt:
Re: Ciekawa monetka - wisiorek do id
Cześć!!!
Trochę późno ale... Do szanownego przedmówcy Mateuszhnr- każdemu wolno pytać, to na Forum święte prawo. To, iż nie zawsze się coś "gugluje" - zapewnia nam możliwość oświecania innych
. Twój wpis nie wnosi nic dobrego, ani żadnej wiedzy nie dodaje
. Użyłbym więc wobec niego nazwy której łaskaw byłeś sam użyć. Przez delikatność i szacunek dla Ciebie - nie użyję
. Mogłem to napisać na PW, ale wybrałem publiczną formę, by Forum nie schodziło z poznawczego kierunku w tzw "celne uwagi". No chyba, że coś się zmieniło a ja - stary forumiarz nie załapałem. Nie gniewaj się, bo szkoda czasu, można zamiast tego zrobić coś lepszego
Pozdrawiam!!!
Zaś- co do monetki przerobionej na wisiorek dodam, iż jeśli została znaleziona na naszych terenach - może być pamiątką/talizmanem francuskiego jeńca, być może legionisty, bo i ci trafiali do niemieckiej niewoli, koledzy wykopali kiedyś na miejscu po stalagu, guzik "Legion Etrangere".
Oczywiście to jedna z możliwości
Trochę późno ale... Do szanownego przedmówcy Mateuszhnr- każdemu wolno pytać, to na Forum święte prawo. To, iż nie zawsze się coś "gugluje" - zapewnia nam możliwość oświecania innych

Pozdrawiam!!!
Zaś- co do monetki przerobionej na wisiorek dodam, iż jeśli została znaleziona na naszych terenach - może być pamiątką/talizmanem francuskiego jeńca, być może legionisty, bo i ci trafiali do niemieckiej niewoli, koledzy wykopali kiedyś na miejscu po stalagu, guzik "Legion Etrangere".
Oczywiście to jedna z możliwości