rutus solaris

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
czarny

rutus solaris

Post autor: czarny »

Mam pytanie czy ktoś miał taką sytuację że musiał zamontować cewkę od innego modelu rutusa do solarisa? Czy w ogóle to chodziło?
Darmozjad

Re: rutus solaris

Post autor: Darmozjad »

Hej, a nie prościej i pewniej zadzwonić do serwisu, myslę że tam uzyskał byś najpewniejszą odpowiedź
czarny

Dzwoniłem i dostałem odpowiedz że tylko ta cewka pasuje do tego modelu i musi być zestrojona z wykrywaczem i może być problem jeśli zamówię cewkę i ją sam zamontuję wykrywacz może jej nie widzieć więc muszę wysłać do serwisu, szukam tańszej opcji i rady czy ktoś miał ten problem i go jakoś obszedł.
Darmozjad

rutusy to takie raczej "chałupnicze" wykrywacze (znaczy powtarzalność procesu technologicznego jest znikoma ze względu na brak zaawansowanych linii produkcyjnych a co za tym idzie z technicznego punktu widzenia każda sonda i wykrywacz są inne pod względem parametrów i wymagają zestrojenia ze sobą) i z tego co widzę (mam na myśli fora jakie przeglądałem na temat rutusów, gdy takowego kupowałem) ich kompatybilność z nowymi cewkami jest słaba albo wymagają nowego softu, albo się wzbudzają i trzeba je wysłać do serwisu, a korzystał Pan z forum rutus.info jest przeznaczone tylko na zagadnienia dotyczące rutusów.
czarny

Nie pan przede wszystkim sądzę że jesteśmy tutaj równi .Wiesz ogólnie naprawiłem cewkę po dokładnym obejrzeniu i świeżym spojrzeniu znalazłem sposób i znowu jestem w grze puki co sonda jest zamocowana jak sprawdzi się w terenie sprawdzę w najbliższym czasie.
Darmozjad

a co było przyczyną awarii jeśli to nie tajemnica
czarny

połamałem mocowanie cewki do tyczki zawisła mi po porostu na kablu ale po głębszych oględzinach i świeżym spojrzeniu znalazłem miejsce do zamocowania jeszcze raz obok pęknięcia jak to wyjdzie w terenie zobaczymy może będzie trzymać bo jest wszystko na styk nie wiem jak będzie to mocne,jestem dobrej myśli.
Darmozjad

w sklepach można kupić zestawy naprawcze do zderzaków składa się on z dwuskładnikowej żywicy i maty z włókna szklanego koszt około 20 zł a do naprawy plastików dobrze się spisuje
czarny

Tak teraz doszedłem do wniosku że panika była nie potrzebna wystarczyło logicznie i chłodno pomyśleć jutro rano przetestuje obecną opcje naprawy jak nie wyda to zrobię jak piszesz chcę wykorzystać jeszcze pogodę a jak przyjdzie zima to poprawie mocowanie jak należy.dzięki za pomoc i dobre słowo pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Catadero

Post autor: Catadero »

No i jak testy? Nowe mocowanie zdało egzamin?

C.
czarny

kurcze już zapomniałem o awarii na razie śmiga ale na pewno nie przetrwa do następnego sezonu.
ODPOWIEDZ