Czyszczenie pocisku elektrolizą

Jak konserwować, restaurować i czyścić nasze fanty
Awatar użytkownika
miro

Czyszczenie pocisku elektrolizą

Post autor: miro »

Witam chciałbym wyczyścić pocisk ale jest w nim niewielki otwór szpilka śmiało wchodzi i teraz pytanie czy może ktos podpowiedzieć czy nie ma w nim żadnego zapalnika czy to jest bezpieczne wrazie czego podaje wymiary długość około 120mm,szerokość 45mm i sie zwęża.Otwór widoczny jest na zdjęciu z góry dzięki :guru:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Darmozjad

Re: Czyszczenie pocisku elektrolizą

Post autor: Darmozjad »

to co z niego zostało jest puste w środku? chodzi o część żelazną bo ten kawałek co ma dziurkę w środku to albo czepiec balistyczny albo zapalnik (ja stawiam na te drugie), ale poczekaj niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

Dziwne to wszystko :zebek: ,zabierasz kawałek do domu,majstrujesz szpileczką a potem się pytasz czy to przypadkiem niebezpieczne, :roll: ,jeżeli nie jesteś specem od takich fantów to najpierw zrób foto gdzie tam go wykopałeś,zasyp,dowiesz się więcej- zabierz do domu,ja osobiście jestem w tym temacie laikiem więc nie pomogę ;)
Awatar użytkownika
leszekk66

Post autor: leszekk66 »

za kol.pułkownikiem nie wiesz nie dotykaj, dziurka w pocisku wskazuje na pepanc (smugacz)lub pocisk zapalający.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pocisk_artyleryjski" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
miro

Post autor: miro »

bez przesady nikt nie powiedział że było grzebane może i by weszła zapałka a ja tylko stwierdzam jak jest
ODPOWIEDZ