Artykuł w Wikipedii

Sprawy ogólne i galerie

Moderator: Manufaktura Dzika

Awatar użytkownika
markis

Re: Artykuł w Wikipedii

Post autor: markis »

Świetnie Adik :kon:
Awatar użytkownika
Adik

Post autor: Adik »

markis pisze:Świetnie Adik :kon:
Naprawdę wielkie dzięki za wsparcie psychiczne na tym forum, ale jeszcze nawet nie zacząłem się bawić w Wikipedię :) Dopiero wstawiam linki wewnętrzne, bo dostałem upomnienie od administratorów i kazali jeszcze dodać kategorię-dawno tego nie robiłem i już o tym zapomniałem :P

PS: Dodałem linki wewnętrzne. Już dzisiaj nie mam czasu, ale jutro dodam kategorię i poproszę Srebrnego Lisa o pomoc w kilku kwestiach, bo teraz nie mam czasu napisać :P

PPS: O rety, rety...Ktoś poprawił wszystkie błędy, a miałem to dokończyć dzisiaj :D To ktoś z was? :)

Hmm...Dodałem spory, nowy dział(autorstwa Srebrnego Lisa :)) do artykułu i cały dzień czeka na akceptację administracji(jakaś nowa zasada, że sprawdzają, czy nie ma wulgaryzmów). Jutro rano wyjeżdżam, więc nic z tym nie będę mógł zrobić, ale jeśli po powrocie nie zaakceptują tego działu, to będę musiał zgłosić to do administracji. Co za idiotyczny pomysł z tym sprawdzaniem. Do Wikipedii dodaje się lub edytuje łącznie kilkaset artykułów. I kto to będzie sprawdzał? :P

W dziale: "Oczekuje na przejrzenie" możecie zobaczyć pełny artykuł(po ostatnich zmianach), który oczekuje na akceptację :)
Awatar użytkownika
Adik

Pewnie zapomnieliście, ale ja o wiki pamiętam, chociaż nie zawsze mam na nią czas :zebek:

Wypadałoby wrócić do sprawy artykułu. Sprawdziłem historię i widzę, że ktoś się już naszym artykułem bawił(może nawet ktoś z was :D ) Dokonano głównie zmian kosmetycznych, ale wywalono wzmiankę o rekonstrukcji i popsuli niedokończoną reklamę tworząc czysto historyczny artykuł. W związku z tym proponuję utworzenie osobnego artykułu na temat rekonstrukcji(czytaj artykułu o was :zebek: ) Obydwa te artykuły połączy się przypisami. Wrzucę do każdego fotki, bo zapomniałem o tym w pierwszym artykule. Nauczę kogoś lub kilku "ktosiów" - aktywnie zaangażowanych w pułk - jak edytować artykuł, żeby znajdowały się w nim aktualne informacje.

I pytanko co wy na to? "Pytania, problemy, wątpliwości?" Chętnie wysłucham porpozycji co powinno się znaleźć w artykule o was :D
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Post autor: Manufaktura Dzika »

Adik nie prościej na artykule z wiki umieścić odnośnik do strony pułkowej
Awatar użytkownika
Adik

Tak zrobiłem, ale ktoś to wywalił. Po edycji osób trzecich artykuł stał się czystohistoryczną notką i wzmianka o rekonstrukcji została usunięta. Dlatego pomyślałem, że można dać w przypisach link do rekonstrukcji, napisać jakieś info o pułku i dać link do strony, żeby przyciągnąć uwagę zainteresowanych.
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Skleć pierwowzór później będziemy modyfikować.
Awatar użytkownika
Adik

Pierwowzór gotowy do modyfikacji istnieje. Mi chodzi o następny krok.

Link do pierwowzoru:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wile%C5%84 ... _Pu%C5%82k" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Ale ja mówiłem o pierwowzorze artykułu o NAS
Awatar użytkownika
Adik

Aha. Tylko nie bardzo wiem co powinno się tam znaleźć, dlatego piszę ;-)
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Uwzględniając ostrzeżenie o usuwaniu z Wikipedii materiałów bez odniesień źródłowych, podaję na początek dwa źródła:
- A.A. Podmazo, Shefy i komandiry regularnych polkov russkoj armii (1796 - 1815), Moskva 1997
- Zhurnal voennych dejstvij Russkoj Imperatorskoj Armii s naczala do okonczenja kampanii, tj. s nojabra 1806 do 7 ijunia 1807 goda, St.-Peterburg 1807.
ODPOWIEDZ