Artykuł w Wikipedii
Moderator: Manufaktura Dzika
Re: Artykuł w Wikipedii
Świetnie Adik 

Naprawdę wielkie dzięki za wsparcie psychiczne na tym forum, ale jeszcze nawet nie zacząłem się bawić w Wikipedięmarkis pisze:Świetnie Adik

PS: Dodałem linki wewnętrzne. Już dzisiaj nie mam czasu, ale jutro dodam kategorię i poproszę Srebrnego Lisa o pomoc w kilku kwestiach, bo teraz nie mam czasu napisać

PPS: O rety, rety...Ktoś poprawił wszystkie błędy, a miałem to dokończyć dzisiaj

Hmm...Dodałem spory, nowy dział(autorstwa Srebrnego Lisa

W dziale: "Oczekuje na przejrzenie" możecie zobaczyć pełny artykuł(po ostatnich zmianach), który oczekuje na akceptację

Pewnie zapomnieliście, ale ja o wiki pamiętam, chociaż nie zawsze mam na nią czas
Wypadałoby wrócić do sprawy artykułu. Sprawdziłem historię i widzę, że ktoś się już naszym artykułem bawił(może nawet ktoś z was
) Dokonano głównie zmian kosmetycznych, ale wywalono wzmiankę o rekonstrukcji i popsuli niedokończoną reklamę tworząc czysto historyczny artykuł. W związku z tym proponuję utworzenie osobnego artykułu na temat rekonstrukcji(czytaj artykułu o was
) Obydwa te artykuły połączy się przypisami. Wrzucę do każdego fotki, bo zapomniałem o tym w pierwszym artykule. Nauczę kogoś lub kilku "ktosiów" - aktywnie zaangażowanych w pułk - jak edytować artykuł, żeby znajdowały się w nim aktualne informacje.
I pytanko co wy na to? "Pytania, problemy, wątpliwości?" Chętnie wysłucham porpozycji co powinno się znaleźć w artykule o was

Wypadałoby wrócić do sprawy artykułu. Sprawdziłem historię i widzę, że ktoś się już naszym artykułem bawił(może nawet ktoś z was

I pytanko co wy na to? "Pytania, problemy, wątpliwości?" Chętnie wysłucham porpozycji co powinno się znaleźć w artykule o was

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Adik nie prościej na artykule z wiki umieścić odnośnik do strony pułkowej
Tak zrobiłem, ale ktoś to wywalił. Po edycji osób trzecich artykuł stał się czystohistoryczną notką i wzmianka o rekonstrukcji została usunięta. Dlatego pomyślałem, że można dać w przypisach link do rekonstrukcji, napisać jakieś info o pułku i dać link do strony, żeby przyciągnąć uwagę zainteresowanych.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Skleć pierwowzór później będziemy modyfikować.
Pierwowzór gotowy do modyfikacji istnieje. Mi chodzi o następny krok.
Link do pierwowzoru:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wile%C5%84 ... _Pu%C5%82k" onclick="window.open(this.href);return false;
Link do pierwowzoru:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wile%C5%84 ... _Pu%C5%82k" onclick="window.open(this.href);return false;
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Ale ja mówiłem o pierwowzorze artykułu o NAS
Aha. Tylko nie bardzo wiem co powinno się tam znaleźć, dlatego piszę ;-)
-
Uwzględniając ostrzeżenie o usuwaniu z Wikipedii materiałów bez odniesień źródłowych, podaję na początek dwa źródła:
- A.A. Podmazo, Shefy i komandiry regularnych polkov russkoj armii (1796 - 1815), Moskva 1997
- Zhurnal voennych dejstvij Russkoj Imperatorskoj Armii s naczala do okonczenja kampanii, tj. s nojabra 1806 do 7 ijunia 1807 goda, St.-Peterburg 1807.
- A.A. Podmazo, Shefy i komandiry regularnych polkov russkoj armii (1796 - 1815), Moskva 1997
- Zhurnal voennych dejstvij Russkoj Imperatorskoj Armii s naczala do okonczenja kampanii, tj. s nojabra 1806 do 7 ijunia 1807 goda, St.-Peterburg 1807.