Pierwszy wykrywacz
Pierwszy wykrywacz
To mój pierwszy post, więc witam wszystkich. Jestem kompletnym amatorem, ale chciał bym spróbować tego w praktyce. Na mój pierwszy zakup przeznaczyłem 900 zł. Nie jestem do końca pewny co wybrać, więc chciałbym poradzić się kogoś bardziej doświadczonego. Na oku mam Wykrywacz metali Armand Penetrator 2- Podobno jest bardzo prosty w obsłudze, no i co najważniejsze (chyba), pochodzi on z polskiej firmy, która jest ceniona przez poszukiwaczy. Jak myślicie, dobry wybór, czy może polecacie mi coś innego ?.
Re: Pierwszy wykrywacz
Witam z tym Armandem to bym nie przesadzał jesli chodzi o docenienie przez poszukiwaczy:)
za 900 zł mozesz miec nowego Garecika Ace 250 najlepszy na poczatek albo Fishera F2.
Jesli nie boisz sie uzywek to i Fishera F4 albo EuroAce 350 lub Delte 4000 dostaniesz.
Pomysl poczytaj Fora a odpowiedz sama ci sie nasunie wszedzie praktycznie to samo pisza ,, na poczatek ACE 250 ''
Ps przywitaj sie
http://www.wmfp.pl/forum/viewforum.php?f=1" onclick="window.open(this.href);return false;
za 900 zł mozesz miec nowego Garecika Ace 250 najlepszy na poczatek albo Fishera F2.
Jesli nie boisz sie uzywek to i Fishera F4 albo EuroAce 350 lub Delte 4000 dostaniesz.
Pomysl poczytaj Fora a odpowiedz sama ci sie nasunie wszedzie praktycznie to samo pisza ,, na poczatek ACE 250 ''
Ps przywitaj sie
http://www.wmfp.pl/forum/viewforum.php?f=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Prusak
Dorzuć stówkę i kup http://www.wmfp.pl/forum/viewtopic.php?f=30&t=9872" onclick="window.open(this.href);return false;. Nie będziesz żałował źle ulokowanej kasy.
Brzmi jak prowokacjaNa oku mam Wykrywacz metali Armand Penetrator 2- Podobno jest bardzo prosty w obsłudze, no i co najważniejsze (chyba), pochodzi on z polskiej firmy, która jest ceniona przez poszukiwaczy.

Dobrze, że pytasz. Weź ace250 albo dorzuć do ciboli. Nie ładuj się w armandy.
Nie, nic z tych rzeczy. Faktycznie, może tak to zabrzmiało, ale taki wyciągnąłem wniosek z wyczytanego artykułu (nie pamiętam jakiego). Dorzucam stówkę i mam łącznie 1000 zł na wykrywacz. Pytanie- czy ogarnę na pierwszy raz takiego ciboli ?. A może któraś z propozycji przedstawionych przez kolegę luckas24 ?.Brzmi jak prowokacja
Cibola jest bardzo łatwym w obsłudze sprzętem, ale nie posiada wyświetlacza, co dla „kompletnego amatora” może stanowić problem. Ja bym Ci radził kupić używane ACE 250. Nabierzesz troszkę doświadczenia, zapragniesz czegoś lepszego a ten sprzedasz bez problemu nic na nim nie tracąc. 

A co do artykułu który czytałeś to prawdopodobnie w fabryce historii. Tak zwany artykuł "sponsorowany" 

Czy myślicie, że EuroAce 350 będzie odpowiedni na pierwszy raz ?
Witaj Kolego. Inni koledzy doradzają Ci ACE 250. I ja również dorzucę się do tych propozycji. Jest to bardzo łatwy w obsłudze i bardzo skuteczny wykrywacz.Akustyk pisze:Czy myślicie, że EuroAce 350 będzie odpowiedni na pierwszy raz ?
Jednak ja natrafiłem na jedno małe nie doprecyzowanie... Czego zamierzasz poszukiwać? Bo jeśli tylko i wyłącznie "drobnicy", tj. monetek, wpinek, medalików, odznaczeń, łusek które zalegają na niewielkich głębokościach to Garrett ACE jest idealny. Ale jeśli twoje aspiracje i pragnienia sięgają głębiej spoczywającej tzw. MILITARKI, a do tego jesteś troszkę bardziej rozgarnięty niż średnio-zdolny szympans to ja z szczerego serca polecam poszukać Rutusa Proximę. Model V2 dostaniesz bez problemu do kwoty 1000 PLN. Nie będę się rozwodził o wadach i zaletech tego wykrywacza, bo tego w necie jest bardzo dużo. Wykrywacz zaproponowany przeze mnie jest również (jak i Armand) Polskiej produkcji. Z tym, że o kilka półek wyżej leży w każdym sklepie.
P.S.
Armanda unikaj.
Interesują mnie przede wszystkim monety, klamry, odznaki itp. Nakręciłem się na Euroace 350, ale kusi mnie również Delta 4000. Głowa mnie już boli od czytania, ale póki co to przystaje bardziej przy Euro.
Akustyk: jeśli chcesz drobnej porady zadzwoń do mnie 695 594 525, nie bardzo mam możliwość odpowiadania na forum.... 

Akustyk jesli na drobnice chcesz delte 4000 to tylko z cewka 11' DD . EuroAce 350 ma ja w standardzie.
Delta ma numeryczna identyfikacje znalesziska co naprawde pomaga juz po 1-2 wypadzie bedziesz wiedział mniej wiecej co jest pod cewka. Za to 350 jest chyba duzo stabilniejsza chociazby na mokrej trawie. Wagowo chyba sa podobne delta moze bardziej wywazona.
Delta ma numeryczna identyfikacje znalesziska co naprawde pomaga juz po 1-2 wypadzie bedziesz wiedział mniej wiecej co jest pod cewka. Za to 350 jest chyba duzo stabilniejsza chociazby na mokrej trawie. Wagowo chyba sa podobne delta moze bardziej wywazona.
chaoseq: Dzięki za propozycje, ale niestety tym razem ja nie miałem za bardzo możliwości zadzwonienia z braku czasu.
Wybór dokonany- Na swój pierwszy wykrywacz metali wybrałem... EUROACE 350. Czy jest to wybór prawidłowy, czy też nie, przekonam się jak tylko wykrywacz dojdzie i pobiegam z nim parę dni. Wielkie dzięki za udzielone mi porady i pomoc w wybraniu sprzętu, oraz za to, że nie władowałem się w Armandy
Sprzęt wybrany - temat zamykam >W<
Wybór dokonany- Na swój pierwszy wykrywacz metali wybrałem... EUROACE 350. Czy jest to wybór prawidłowy, czy też nie, przekonam się jak tylko wykrywacz dojdzie i pobiegam z nim parę dni. Wielkie dzięki za udzielone mi porady i pomoc w wybraniu sprzętu, oraz za to, że nie władowałem się w Armandy

Sprzęt wybrany - temat zamykam >W<