Heilsberg 2013
Moderator: Manufaktura Dzika
Re: Heilsberg 2013
Kurcze, dobrze że przyjedziecie bo w Lidzbarku nikt nie ma siekiery. Chyba jakaś klątwa, tabu czy coś w tym stylu.
-
Nie w tym problem: prawie wszyscy mają, tylko z przyniesieniem gorzej a zwłaszcza tej "organizatorskiej" (różnie bywało a sprzęt potrzebny). A Stryju leje miód na serce - nie tyle kwestią o siekierze, ile kwestią o wczesnym przybyciu 

No to do siekier Panowie.
Siekiery od wtorku zapakowane i czekają na użycie.
Szkoda, że nie dałem rady przyjechać... 

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
zdjęcia bitwy po już katastrofie "RemiTitanika"
Jak zawsze Gospodarze staneli na wysokości zadania. Nieszablonowa bitwa przy zamku oraz historyczny klimat biwaku. Orzełki dziękują za zaproszenie i miłe przyjęcie
No i po bitwie dzieki za nauki i miło spedzony czas.
-
Dzięki wszystkim za przybycie i aktywny udział. Nowa formuła oczywiście do podrasowania w szczegółach, lecz sama koncepcja niezgorsza. Będziemy obgadywać te sprawy.
U mnie są czyjeś: kubek miedziany z rączką owiniętą płowym sznurkiem i przywiązanym rzemykiem, nóż z kuźni bez oprawy (chyba Marcina) i wieszak drewniany bez poprzeczki. Niektóre inne rzeczy wylądują tymczasem w naszej piwniczce.
U mnie są czyjeś: kubek miedziany z rączką owiniętą płowym sznurkiem i przywiązanym rzemykiem, nóż z kuźni bez oprawy (chyba Marcina) i wieszak drewniany bez poprzeczki. Niektóre inne rzeczy wylądują tymczasem w naszej piwniczce.
Kubek, kieliszki, miska drewniana widelec i łyżka no i siekierka moje. dzieki za zaopiekowanie się.Odbiore przy okazji. ( Wszystko przez nagłą ewakuację)
-
Oto link do zdjęć, które robiłem: https://plus.google.com/u/0/photos/1122 ... 0634916673" onclick="window.open(this.href);return false;
wysłałem priva z zapytaniem, świetna galeria
- Książe Warmii
Dziękuje było przepysznie 

-
Warto wyróżnić Marcina z Łukaszem (ojca z synem) za trudną decyzję o parciu z buta 30 km do Lidzbarka. Doszli za cenę poobcieranych nożysk. Ratowała ich Jekatierina sporządzeniem onucek-łapci w stylu poleskim (bardzo gustownych). Ich czyn marszowy zanęcił werbowników króla Fryderyka Wilhelma, którzy w kreci sposób próbowali podsunąć im pod nos cyrograf. Noc kryła ich niecne zamiary, więc mało kto zauważył. Jednak Marciny zdecydowanie i po męsku odrzuciły tę ofertę, dochowując wierności sztandarowi.
Kasza Adkowa z sobotniego wieczoru uratowała mój żołądek przed rodzącymi się dolegliwościami. Dobrze porozbijane namioty uratowały nas przed nawałnicą nad ranem w niedzielę. Wszystkim raz jeszcze wielkie dzięki.
Kasza Adkowa z sobotniego wieczoru uratowała mój żołądek przed rodzącymi się dolegliwościami. Dobrze porozbijane namioty uratowały nas przed nawałnicą nad ranem w niedzielę. Wszystkim raz jeszcze wielkie dzięki.
-
Mała łyżeczka dziegciu. Obejrzałem dokładnie slajdy Kurołapa. Dwóch sołdatów przyjmuje fatalną postawę podczas oddawania strzału (niech sami się odnajdą i poprawią); za to Raisa nauczyła się tego po małej wpadce w Tczewie.
Kurołap, ciekawe elementy animacji
Kurołap, ciekawe elementy animacji