Wykopki w okolicach Mrągowa
Re: Wykopki w okolicach Mrągowa
Czy może ktoś wie gdzie w Mrągowie kupić perhydrol ?
Dla mnie udało się kupić w zeszłym roku wodę utlenioną 18%
... o podobnych właściwościach jeśli mamy to samo na myśli 

Nie o podobnych właściwościach
, tylko perhydrol jest nazwą handlową wody utlenionej o wysokim stężeniu, około 30%. Jeśli macie sklep myśliwski to uderzaj tam. Ja kupuję w Olsztynie u myśliwego, już od kilku lat.
W każdym razie H2O2 o prawdopodobnie nieznanym stężeniu kupisz w sklepie myśliwskim. Woda utleniona działa zdecydowanie zbyt słabo

W każdym razie H2O2 o prawdopodobnie nieznanym stężeniu kupisz w sklepie myśliwskim. Woda utleniona działa zdecydowanie zbyt słabo

Taaa, woda utleniona nic nie daje - mam jakąś monetę (mniejsza od boratynki i cieńsza) oblepioną na maksa, która dwa tygodnie leży w wodzie utlenionej i nadal jest nie do odczytania.
Jako, że chciał bym dowiedzieć się co to za cudak to jutro polecę do sklepu myśliwskiego i mam nadzieję, że będą mieli perhydrol - dzięki chopy.
Jako, że chciał bym dowiedzieć się co to za cudak to jutro polecę do sklepu myśliwskiego i mam nadzieję, że będą mieli perhydrol - dzięki chopy.
Leżenie dwa tygodnie nic nie da, bo woda utleniona jak sama nazwa wskazuje utlenia redukując się sama do H2O, więc pewnie od około 12 dni moneta leży w zwykłej wodzie.
Ja po około 2-3 dniach wymieniam wodę, lekko szczoteczką zdrapuję co się da i ponownie kąpiel... tak kilka razy w zależności od potrzeby.
- syriusz13
Otwarta woda utleniona po dwóch tygodniach jest do wylania,więc nie dziw się że nic nie działa,bo nim włożyłeś monetę to już mogła nie działać.
Woda była wymieniana codziennie na nową ale to i tak guzik pomogło - moneta nadal nie do odczytania.
... ja ostatnio jedna potraktowałem elektrolizą, się zruszyło i wrzuciłem do wody utlenionej 

Poszukiwań perhydrolu odcinek kolejny.
Wczoraj pytałem w aptekach - tylko na receptę.
Znajomy fryzjer użyczył mi trochę tego specyfiku w stężeniu 12% ale kurcze to jest w postaci fluidu - czymś zagęszczone.
Monety od wczoraj się w tym moczą i poza pianą nie ma efektu.
Chyba szlifierki użyję albo inszej szczotki drucianej.
Wczoraj pytałem w aptekach - tylko na receptę.
Znajomy fryzjer użyczył mi trochę tego specyfiku w stężeniu 12% ale kurcze to jest w postaci fluidu - czymś zagęszczone.
Monety od wczoraj się w tym moczą i poza pianą nie ma efektu.
Chyba szlifierki użyję albo inszej szczotki drucianej.
No po szlifierce to bez kitu moneta będzie czytelna.
dawaj palnikiem 
Tylko koniecznie wstaw zdjęcia jak wyszło
pozdr.warwick

Tylko koniecznie wstaw zdjęcia jak wyszło
pozdr.warwick
Ja też jestem ciekaw efektu końcowego 

Tak naprawdę wszyscy wszędzie biegali a jednak można coś trafić ja chyba zacznę chodzić na pałkę tu i tam gdzie się da bo okazuje się że fajne fanty już teraz to dzieło przypadku a nie dobrej miejscówki.