Wykopki w okolicach Mrągowa
Wykopki w okolicach Mrągowa
Witam... Biegał ktoś z wykrywką po obrzeżach Mrągowa? Poszukuję ciekawych miejsc, a te znane są już przeorane. Może jakieś informacje, namiary
Dzięki za wsparcie

Re: Wykopki w okolicach Mrągowa
Skoro znane są przeorane to myślisz, że ktoś ci zdradzi swoje pewniaki
?

-
Nie ma miejsc przeoranych.
Wysypiska śmieci ,studnie,przepusty,bagna.
Jest tego masa.
Wysypiska śmieci ,studnie,przepusty,bagna.
Jest tego masa.
Jak przeorane skoro w zeszłym roku ''ekspedycja'' pod okiem archeologów nakopała rzymskich fantów wliczając elementy broni ze złota...
Mosiek... mowa pewnie o terenach i punktach archeologicznych kierunek Kętrzyn?
Felix... no nie aż pewniaki ale zawsze jakieś wskazówki mile widziane
...a co chodzi o studnie to z jednej ledwo wylazłem
Felix... no nie aż pewniaki ale zawsze jakieś wskazówki mile widziane

...a co chodzi o studnie to z jednej ledwo wylazłem

Pamiętam z dzieciństwa lasek po prawej na Kętrzyn... bez wykrywki można było tam szukać i zawsze jakieś fanty wpadły. A teraz to jak w kopalni odkrywkowej brak ściółki
i tylko złom / pozdro

Witaj AnaTom w twoich okolicach na Lasowcu wychodziły ciekawe fanty Pozdrawiam!!!
Chodziłem po okolicach Lasowca (między Lasowcem i Polską Wsią) ale wyniki bardziej niż marne.
To fakt, że okolice Mrągowa raczej już bardzo słabe w jakieś ciekawe kopaliny.
Przy okazji chcę przestrzec majówkowego kopacza, który chodził koło drogi biegnącej nieopodal jeziora Czarnego w kierunku Młynowa (na lewo od drogi) - jak spotkam to kopów nawsadzam za te doły które zasypywałem po nim przez dwie godziny.
Wykopane śmieci w postaci pustych tubek w sporej ilości po czymś tam też mógł pozbierać i zabrać
Całe szczęście, że przegapił srebrny pierścionek i kilka innych drobiazgów
Też w tej chwili jestem na etapie poszukiwań kawałka ciekawego terenu - może w końcu trafię na taki i znajdę coś ciekawszego niż łuski i polmosy.
To fakt, że okolice Mrągowa raczej już bardzo słabe w jakieś ciekawe kopaliny.
Przy okazji chcę przestrzec majówkowego kopacza, który chodził koło drogi biegnącej nieopodal jeziora Czarnego w kierunku Młynowa (na lewo od drogi) - jak spotkam to kopów nawsadzam za te doły które zasypywałem po nim przez dwie godziny.
Wykopane śmieci w postaci pustych tubek w sporej ilości po czymś tam też mógł pozbierać i zabrać

Też w tej chwili jestem na etapie poszukiwań kawałka ciekawego terenu - może w końcu trafię na taki i znajdę coś ciekawszego niż łuski i polmosy.
Stranger... przyznaję się bez bicia iż to nie ja, dopiero zjadę na Mrągowo w lipcu jak wypali... Ale jestem tego samego zdania jak kopać to zasypać po sobie! Ja już też mam dość łusek kapsli. Pozdro
- ostrybrzytwa
Panowie nie narzekajcie na tereny
- są tam naprawdę ciekawe miejsca - wystarczy tylko trochę czasu poświęcić i poczytać , przejrzeć trochę map i do boju
.
Skoro mi się chciało z Olsztyna zaginać w tamtych rejonach i to z efektami ( wiadomo za 1-2 razem nie zawsze się trafi ) to znaczy że da się , nikt na tacy wam miejsc nie poda
, ale wieżę że dacie radę - początki są zawszę trudne - POWODZENIA

Skoro mi się chciało z Olsztyna zaginać w tamtych rejonach i to z efektami ( wiadomo za 1-2 razem nie zawsze się trafi ) to znaczy że da się , nikt na tacy wam miejsc nie poda

- wendrowiec
Park Słowackiego,nadal oddaje fanty choć nie takie jak 15 lat temu.Skoro już jestem przy słowie , to dupek który tak tam ryje i nie zakopuje dołków jest dupkiem.Jak tak można traktować lasy i parki,powiem krótko,sranie też jest przyjemnością,skoro przyjemność już była to dupy nie trzeba podcierać
.Czasem jestem w parku i obiecuje,jeżeli przyfiluje kto to, to zrobię zdjęcie i wstawię je na forum.

Wczoraj aż zakopałem kilka dołków po tym gościu w Parku Słowackiego. Wkurza mnie jak idę kopać a z boku niezasypane dołki nic tylko ktoś przyjdzie i się do mnie czepi. Ale co się odwlecze to nie uciecze spotkam go prędzej czy później to powiem parę słów. Nawiasem mówiąc ostatnio gadałem z kierowcą od samochodu komunalnego co śmieci z parku wywozi kawał chłopa powiedział że jak spotka kopacza dołków to nogi z ..... powyrywa
, a mnie pochwalił za maskowanie dołków, się uśmiałem. Widać że wszystkich z okolic już dołki wkurzają.

- wendrowiec
Pół miasta chodzi tom na spacery i widzą dziury
opinie mamy już wyrobioną,aż wstyd się tam pokazywać przez dupka,inaczej tej osoby nie można nazwać

... przyszpilić go któregoś razu! ...
i prowadzić by zakopywał wszystkie widoczne!
Mieszkam około 1,5km w linii prostej od parku... Ostatni raz byłem tam latem 2012
chętnie pomogę jak wpadnę następnym razem...

Mieszkam około 1,5km w linii prostej od parku... Ostatni raz byłem tam latem 2012