Wykrywacz metali White's Coinmaster Pro
Wykrywacz metali White's Coinmaster Pro
Witam.
Czy początkujący poradzi sobie z tym wykrywaczem White's Coinmaster Pro? Posiadam też rutusa proxime, ale koniecznie chcę go zmienić na coś prostego w obsłudze.Z rutusem mam problemy. nie mogę go dostroić. Interesuje mnie militarka i monety.
Jestem zainteresowany takim Whites'em, ale czy nie będzie jak z rutusem ??
Poprawiłem post tak żeby był czytelny, zwróć uwagę na to co i jak piszesz bo to jakaś katastrofa jest. Następnym razem nie będzie mi się chciało poprawić i po prostu posta usunę
Szanujmy się nawzajem, ok?
>W<
Czy początkujący poradzi sobie z tym wykrywaczem White's Coinmaster Pro? Posiadam też rutusa proxime, ale koniecznie chcę go zmienić na coś prostego w obsłudze.Z rutusem mam problemy. nie mogę go dostroić. Interesuje mnie militarka i monety.
Jestem zainteresowany takim Whites'em, ale czy nie będzie jak z rutusem ??
Poprawiłem post tak żeby był czytelny, zwróć uwagę na to co i jak piszesz bo to jakaś katastrofa jest. Następnym razem nie będzie mi się chciało poprawić i po prostu posta usunę
Szanujmy się nawzajem, ok?
>W<
- ostrybrzytwa
Re: Wykrywacz metali White's Coinmaster Pro
Jeśli proximę nie ogarniasz to i z White's dużo nie zwojujesz
może pod tym linkiem uda się rozwiązać Twój problem z proximą rutus.info
Ten post to oferta kupna Whitesa, sprzedaży Proxy czy zwykłe żale?
Pisz po polsku.
Pisz po polsku.
Witam. Przepraszam za zile sformułowany post, więc napiszę tak ,jaki mam kupić wykrywacz żebym umiał go dostroić,jestem początkujący mimo że nie umiem dostroić rutusa to wcale mnie to nie zniechęciło,więc postanowiłem kupić drugi ale łatwiejszy w dostrojeniu,więc zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze uniwersalnego wykrywacza,militarka ,monetki.budżet maks dwa tysiące zł.
Zacznij od najbardziej podstawowej i prostej wykrywki, skoro już chcesz się za to brać.
Garrett Ace 250.
Garrett Ace 250.
- piećka1977
Znam osobiście ludzi co z gareciakiem mieli problemy i dali sobie spokój. Ale znam też takich których pierwszą piszczałą jest rutus i wyciągają super fanty. Według mnie najważniejszym ogniwem w tym hobby jest człowiek. Bo jak to jest zwarte w słynnym przysłowiu ,,Co z tego, że maszyna gwiazda skoro operator p.....a".FELIX pisze:Zacznij od najbardziej podstawowej i prostej wykrywki, skoro już chcesz się za to brać.
Garrett Ace 250.
Także kolego sprzęt w rękę instrukcja i teren a jeżeli masz możliwość to z kimś kto z takim sprzętem latał lub lata,i na pewno będą efekty. Pozdrawiam Piotrek.
Kolego, do uprawiania naszego hobby potrzeba anielskiej cierpliwości, czy to w kontekście obsługi sprzętu czy znalezienia wartościowego fanta (wartościowego nie mam na myśli wartości materialnej tylko historyczną). Trzeba spędzić w terenie setki godzin aby dobrze oswoić się ze sprzętem. Mimo tego, że ja już jestem w klubie tych setkowiczów, często bywam zaskakiwany i przez wykrywacz i fant. Wniosek z tego jest taki, że uczysz się cały czas. Weź z dobrej rady kolegi Piotrka i ruszaj w teren. Zobaczysz, że po parenastu godzinach zaczniesz byc nieco mądrzejszy 
Pozdro

Pozdro
- pulkownikL
Może zacznij od przestudiowania zagadnień co dana funkcja znaczy? Ogarnięcie wykrywki bez zrozumienia podstawowych zasad fizyki metodą prób i błędów ni jak się ima do nauki,poczytaj instr.,jak już zakumasz to na pewno nie będziesz żałował 

Witam.
Zrobię tak jak napisał Piotrek.
W praktyce dojdę prędzej, oczywiście instrukcją.
Zrobię tak jak napisał Piotrek.
W praktyce dojdę prędzej, oczywiście instrukcją.
Widze ze kolega ma zerowe pojecie o detektorach. Przypomne ze Whites Coinamster Pro to podstawowy wykrywacz metali porownywalny do Garreta250. Ma automatyczne zestrajanie z podlozem. Ustawien? praktycznie zero w przeciwienstwie do Proximy. W Whites mozna ustawic doslownie dwoma przyciskami, czulosc, dyskriminacje i to wszystko. W Proximie jest do ustawienia w cholere rzeczy. Proxima to sprzet dla zaawansowanych. Whites Coinmaster pro dla poczatkujacych. W zasadzie PRoxima jest latwa w obsludze. Najwazniejsza rzecza i byc moze najtrudniejsza w proximie w ustawieniach jest dyskriminacja. Ale znajac juz wartosci przy ktorych wykrywka reaguje na zelazo, zloto, srebro, metale kolorowe i mozna juz z gory wiedziec na co natrafilismy. Z moich doswiadczen wiem ze zelazo reaguje od wartosci niskich do 50. 50- 70 metale kolorowe, 70-80 srebro i zloto, 90 i w zwyz zdarza sie rowniez srebro. Trzeba poprostu poswiecic czasu i wyczuc ktore metale na jakich wartosciach reaguja. Ewentualnie zostaje nam Tonacja dzwiekowa.
Do grzesle
kolego ,grzesle,to co powinienem zrobić, bo jak napisałeś to nie mam zbyt dużej wiedzy o wykrywkach,narazie odstawić rutusa a zakupić garreta i na nim dochodzić co i jak.
kolego ,grzesle,to co powinienem zrobić, bo jak napisałeś to nie mam zbyt dużej wiedzy o wykrywkach,narazie odstawić rutusa a zakupić garreta i na nim dochodzić co i jak.