W Olsztynku powstanie muzeum stalagu.
W Olsztynku powstanie muzeum stalagu.
Chciałoby się rzec - wreszcie
http://mojemazury.pl/152164,Olsztynek-p ... z2RT9yoYpd" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mojemazury.pl/152164,Olsztynek-p ... z2RT9yoYpd" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: W Olsztynku powstanie muzeum stalagu.
Co Frozzer robimy akcje 

Mi jeszcze zostało sporo drobnicy stalagowej. Nie wszystko WMSHK chciało do swojej siedziby w Lidzbarku - resztę oddam do Olsztynka :0
Trzeba sie zgadać któregoś dnia jak Izba powstanie troszkę im szczęki opadną jak sie wszystko zawiezie
Będzie miło 

Pisała o tym wtorkowa gazeta Olsztyńska w wydaniu papierowym....
Szkoda tylko, że miejscowi (patrz komentarze) nie widzą przełożenia wydanych pieniedzy na promocję miasta i wynikajace z tego korzyści 

Mieszkańcy nie rozumieją, że może to być chyba jedyna atrakcja i jedyny pretekst do odwiedzenie olsztynka przez turystów i to głównie zagranicznych którzy muszą jeść, pić i gdzieś przenocować i zostawić parę euro i rubli. Olsztynek musi jeszcze walczyć o lotnisko regionalne i beda mieli idealne warunki do trzepania kasy
W królikowie buduje już się pomnik Stalagu ostatnio na kawie rozmawiałem z Sołtysowa Królikowa i wspominała że wielka szkoda iż izba pamięci nie będzie u nich we wsi .
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
nic tylko rekonstrukcje baraków zrobić.
- ostrybrzytwa
Black - bądźmy realistami kto by tego pilnował w takiej wiosceBLACK pisze:W królikowie buduje już się pomnik Stalagu ostatnio na kawie rozmawiałem z Sołtysowa Królikowa i wspominała że wielka szkoda iż izba pamięci nie będzie u nich we wsi .

To fakt okradli by to w jedna noc i dla turystów blachy obozowe pod sklepem sprzedawali.