Zaczynam przygodę okolice Kętrzyna pomocy ;)

Wszystko co związane z eksploracją
Awatar użytkownika
Rastenburg

Zaczynam przygodę okolice Kętrzyna pomocy ;)

Post autor: Rastenburg »

Witam Panowie podrzuci ktoś gdzie można pogrzebać w okolicach Kętrzyna bo jak na razie mam dużo mieszanych opinii gdzie latać a jestem nowy i nie bardzo wiem gdzie uderzyć byłbym wdzięczny jakby ktoś podrzucił jakieś info mam auto terenowe więc dojadę wszędzie i będę wdzięczny za informacje ;) :guru:
Awatar użytkownika
wendrowiec

Re: Zaczynam przygodę okolice Kętrzyna pomocy ;)

Post autor: wendrowiec »

Witam kolegę,nie jestem z Kętrzyna,lecz z Mrągowa.Jeżeli chcesz poszukać,to dobre są lasy oraz pola,co do pól to należało by się spytać właściciela o zgodę(różnie to bywa).Przede wszystkim zasięgnij informacji o swoich terenach co tam ciekawego i gdzie się coś działo.Wujek google zawiera mnóstwo informacji.Zaglądnij do starych map.Koledzy z forum i twoich okolic raczej Ci nie podadzą namiarów na miejscówkę,to twoje zadanie i przyjemność w znalezieniu takiego miejsca.Pamiętaj nie wjeżdżaj do lasu autem :nono: i zakopuj dołeczki po sobie :guru: .Powodzenia
numi5

Post autor: numi5 »

Zacznij od studiowania map. Tu masz najłatwiejszą w obsłudze http://www.zamki.pl/?dzial=mapa" onclick="window.open(this.href);return false;
, kliknij na Messtischblatt. Znajdziesz mnóstwo nieistniejących dróg, budynków itp.
czarny

Post autor: czarny »

Ja już miałem przyjemność rozmawiać z wendrowcem kiedyś na polu tak jak ci napisał -czytaj szukaj i zakopuj po sobie dołki ci co są doświadczeni i długo kopia raczej ci nie pomogą zresztą jaki to ma smak, jeśli ktoś zabierze cię na pole i powie tu szukaj to musi być twoja pasją szukanie czytanie itp.Okolice Kętrzyna są bardzo ciekawe tylko odradzam okolice wilczego szańca.Wbrew pozorom nikt doświadczony tam nie szuka.pozdrawiam
Szczęśliwy znalazca

Post autor: Szczęśliwy znalazca »

Zlokalizuj śmietniki-miejsca gdzie były usuwane śmieci z miasta.Oczywiście te przed wojenne.
zloty791

Post autor: zloty791 »

Witam kolegę a co by kolega powiedział na wspólny wypad ale gdzieś dopiero pod koniec września z racji tego że za granicą jestem.Jak by co rjagodynski@wp.pl fejs Rafał Jagodyński
Awatar użytkownika
Major_Grzywa

Post autor: Major_Grzywa »

Numi5...zdaje się,że jestem Ci krewny całkiem sporego browara :zebek: Od dobrych paru miesięcy staram się zlokalizować położenie pewnej interesującej mnie stodoły (a raczej tego co z niej zostało i co pod nią).Przyznam,że posiłkowałem się mapami messtischblatt-które zresztą zazwyczaj mnie nie zawodzą.W tym przypadku pojawił się jednak pewien problem...mianowicie miejscówka która mnie korci znajduje się w szczerym polu.Niby nie problem-pomijając pozyskanie zgody miejscowego gospodarza-a jednak.W czasach ubieglych w/w budynek również stał w pewnej odległości od zabudowań.Szmat czasu,epoka PGR,itd. zrobiły swoje.Stare drogi zaorane,nowe przekształcały się chyba co sezon rolniczy :D Jedym slowem calkiem niezłe kongo było z tą stodołą,sporo czasu skakania z pola na pole.I aż głupio się przyznać,że wcześniej nie pomyślałem o przeszukaniu sieci.No ale..teraz to już nie istotne.Stronka zamki.pl powstrzymała u mnie rozwój silnej nerwicy a lokalizacja okazała się całkiem prosta.No..powiedzmy w miarę prosta-ze względu na współczesnego właściciela tych gruntów.Tak czy siak Major jest szczęśliwy jak dziecko :pijak: Jeszcze raz wielkie dzięki.Pozdro.
ODPOWIEDZ