Numi5...zdaje się,że jestem Ci krewny całkiem sporego browara

Od dobrych paru miesięcy staram się zlokalizować położenie pewnej interesującej mnie stodoły (a raczej tego co z niej zostało i co pod nią).Przyznam,że posiłkowałem się mapami messtischblatt-które zresztą zazwyczaj mnie nie zawodzą.W tym przypadku pojawił się jednak pewien problem...mianowicie miejscówka która mnie korci znajduje się w szczerym polu.Niby nie problem-pomijając pozyskanie zgody miejscowego gospodarza-a jednak.W czasach ubieglych w/w budynek również stał w pewnej odległości od zabudowań.Szmat czasu,epoka PGR,itd. zrobiły swoje.Stare drogi zaorane,nowe przekształcały się chyba co sezon rolniczy

Jedym slowem calkiem niezłe kongo było z tą stodołą,sporo czasu skakania z pola na pole.I aż głupio się przyznać,że wcześniej nie pomyślałem o przeszukaniu sieci.No ale..teraz to już nie istotne.Stronka zamki.pl powstrzymała u mnie rozwój silnej nerwicy a lokalizacja okazała się całkiem prosta.No..powiedzmy w miarę prosta-ze względu na współczesnego właściciela tych gruntów.Tak czy siak Major jest szczęśliwy jak dziecko

Jeszcze raz wielkie dzięki.Pozdro.