Zdjęcie na porcelanie do ID
Zdjęcie na porcelanie do ID
Witam! Gdzie były stosowane takie zdjęcia bo chyba nie nagrobki? Wymiar pocztówki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Zdjęcie na porcelanie do ID
szukałem dłuższą chwilę z dostępnych źródłach i to jedyne przeznaczenie jakie udało mi się określić... ale w dawniej, kto wie...Sepp pisze:(...) bo chyba nie nagrobki? (...)
Podobno lusterko 

-
Widzialem kiedys zdjecie w tej formie ( na porcelanowej/ porcelitowej plytce ) w stojaku z epoki . Ow stojak , podstawka bardzo przypominal - jesli koledzy kojarza - gdzie zdjecie w pozycji pionowej , badz nieznacznie odchylone do tylu scisniete bylo miedzy dwiema szybkami , ktorych dolna czesc wsunieta byla w podstawke , polramke itp.
Mysle ,ze choc mniej popularna to forma lecz bylo to praktykowane nie tak znow rzadko.
Przyczyn moglo byc wiele I mozemy dywagowac wiele .
Zbaczajac troszke z tematu , ja mam np. patriotyczzne z von Moltke zrobione na kawalku drewna ( gdzie uprzednio wykonano sprzyjajacy fotografii podklad ), nastepnie podretuszowane farba .
pozdrawiam .
Mysle ,ze choc mniej popularna to forma lecz bylo to praktykowane nie tak znow rzadko.
Przyczyn moglo byc wiele I mozemy dywagowac wiele .
Zbaczajac troszke z tematu , ja mam np. patriotyczzne z von Moltke zrobione na kawalku drewna ( gdzie uprzednio wykonano sprzyjajacy fotografii podklad ), nastepnie podretuszowane farba .
pozdrawiam .