Napoleoniada Jonkowo 23 III
Moderator: Manufaktura Dzika
Re: Napoleoniada Jonkowo 23 III
znalazłem coś takiego
http://www.olsztyn24.com/chilli_tv/3111 ... bitwy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.olsztyn24.com/chilli_tv/3111 ... bitwy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Kamera jak zwykle dla nas mało łaskawa, niestety... To chyba jakiś agent 4-ki działający za plecami lekkiej piechoty prusko - rosyjskiej
.
Mam u siebie też "żałowanje" dla: Griszy, Darpola, Motyla, Marka K. (z mortirką), Padre i Krysi (Alicja wzięła już za Helmuta). Dla kazny także.

Mam u siebie też "żałowanje" dla: Griszy, Darpola, Motyla, Marka K. (z mortirką), Padre i Krysi (Alicja wzięła już za Helmuta). Dla kazny także.
I my dziękujemy za wspaniale spędzony czas w doborowym towarzystwie. Klimat jak zawsze jest super.

-
Klimat super - nawet LOBO tak już twierdzi
.

Dzięki za spotkanie. Gdzieś posiałedm drewnianą michę toczoną, chyba została w słomie na polu, może się odnajdzie. Do zobaczenia w Sępopolu.
Ja również dziękuję wszystkim za udział w kolejnej odsłonie Napoleoniady. Bitewka bardzo przyjemna. Na http://www.1807jonkowo.pl wrzuciłem kilka linków do fotek i relacji. W najbliższym czasie postaram się sklecić jakiś filmik. Pozdrawiam. 

Jonkowo za nami! Tym razem inaczej patrzyłem na inscenizację
,wzrok skierowałem na wyszkolenie Prusaków i mam tylko jeden wniosek! ŻENADA,ŻENADA
Prusacy nie znają komend dla nich ,,Links um kert'' znaczy wykonać zwrot w lewo[moja komenda,po niej odechciało mi się wszystkiego],o ładowaniu nie wspomnę,Hunowie biegający tam i z powrotem,inaczej Nas szkolono .Po prostu jedna wielka załamka.Panowie i Panie zamiast siedzieć w szkole i
wyjdzcie w pole jak XW i poćwiczcie, może to coś da ,bo jak na razie to nawet do Landwery nie dorastamy!Gdzie te czasy,kiedy Prusacy byli wzorem dyscypliny.? Gdzie te smutne miny na polu bitwy ? Dla mnie była to jedna wielka porażka widząc Was w boju
W jaki sposób mamy wygrywać
,lub chociaż stawić opór przy takim wyszkoleniu? Sami sobie dajcie odpowiedż.
Po tylu latach zeszliśmy na PSY!!! Pozdrawiam hpt.Miro

Po tylu latach zeszliśmy na PSY!!! Pozdrawiam hpt.Miro
-
U nas, przy bardzo rzadkich spotkaniach i przybywaniu większości na inscenizacje "jak po zapałki" jesteśmy szczęśliwi, że chłopaki jako tako trzymają linię i w sumie równo maszerują.
https://picasaweb.google.com/1031864427 ... onkowo2013" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam nadzieję, że link zadziała.
Mam nadzieję, że link zadziała.
- korvettenkapitan
- Kontakt:
Przez chwile chciałem napisać w obronie Prusaków ale poczekam na ich ruch. Ostrzegam będę kasował wpisy - macie do tego PW - tam zainteresowani niech piorą brudy.
"Pycha wzbudza w Nas, zgubne pragnienie piedestału doskonałości..."
"Pycha wzbudza w Nas, zgubne pragnienie piedestału doskonałości..."
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
coś w tym jest . sam widziałem nasze braki. Ale doszkalam się i zobaczymy co się dzięki temu zmieni
-
Uwzględniając kontekst (mało spotkań) absolutne minimum jednak zrealizowaliśmy. Odnośnie maszerowania, bo postawa linii zbyt niedbała i to nieszczęsne kręcenie głowami we wszystkie strony (moja wina).
Nie ma co tu dodawać. Cały pokaz ze strony koalicji z małymi wyjątkami był bardzo słaby. Najlepiej zaprezentowały się na tle ogólnej mizerii grupy zza granicy. W ogóle zauwazyłem że "bitwy" są od dłuższego czasu najsłabszym elementem większości imprez.
W koalicji jako całości nie ma osoby, która ma wystarczający autorytet i charyzmę żeby spiąć to w całość żeby jako-tako wyglądało. Nie ma żadnej platformy organizacyjnej, dyskusji itp.
Przyszłością rekonstrukcji są małe imprezy bez publiczności adresowane do grupki ludzi, którym zależy.
Jesli chodzi o przytyk do Prusaków to mogę jedynie odpowiedzieć za naszą czwórkę, że stajemy na głowie żeby robić to uczciwie i z sercem. To tyle.
W koalicji jako całości nie ma osoby, która ma wystarczający autorytet i charyzmę żeby spiąć to w całość żeby jako-tako wyglądało. Nie ma żadnej platformy organizacyjnej, dyskusji itp.
Przyszłością rekonstrukcji są małe imprezy bez publiczności adresowane do grupki ludzi, którym zależy.
Jesli chodzi o przytyk do Prusaków to mogę jedynie odpowiedzieć za naszą czwórkę, że stajemy na głowie żeby robić to uczciwie i z sercem. To tyle.
-
Pierwsza rzecz, od której trzeba zacząć (czy raczej powrócić), to właściwa POSTAWA W SZEREGU: nogi, pierś, ręce, głowa. Plus ponure gęby i wzrok utkwiony w dali. I żadnych dialogów w szeregu podczas pokazu. Tyle potrafi każdy. Kwestia dopilnowania.