Szukam chętnych na wypad w okolice Dobrego Miasta

O wszystkim i o niczym
Awatar użytkownika
cesar007

Re: Szukam chętnych na wypad w okolice Dobrego Miasta

Post autor: cesar007 »

chaoseq pisze:mam pytanie natury technicznej...Fiskars ten szpadel to takie cuś ?
http://allegro.pl/fiskars-szpadel-ergo- ... 93017.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

czy może jakiś inszy???
tak, ten... Proxima 2kg, szpadel 2kg... czy na pewno chcesz to tachać niekiedy kilka kilometrów? Ja mam saperkę która waży niecały kilogram :)
Awatar użytkownika
piećka1977

Post autor: piećka1977 »

cesar007 pisze:
chaoseq pisze:mam pytanie natury technicznej...Fiskars ten szpadel to takie cuś ?
http://allegro.pl/fiskars-szpadel-ergo- ... 93017.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

czy może jakiś inszy???
tak, ten... Proxima 2kg, szpadel 2kg... czy na pewno chcesz to tachać niekiedy kilka kilometrów? Ja mam saperkę która waży niecały kilogram :)
Panowie ja operuję takim
http://allegro.pl/fiskars-saperka-ergo- ... 69417.html
Awatar użytkownika
chaoseq

Post autor: chaoseq »

ja mam saperkę z Bundeswehr, ale zastanawiam się nad czymś gdy trzeba będzie kopać głębiej...
pewnie, że latanie ze szpadlem wagi 1300 i długości 1 m to średnia przyjemność...dlatego pytam kolegów z większym doświadczeniem :)
Awatar użytkownika
cesar007

chaoseq pisze:ja mam saperkę z Bundeswehr, ale zastanawiam się nad czymś gdy trzeba będzie kopać głębiej...
pewnie, że latanie ze szpadlem wagi 1300 i długości 1 m to średnia przyjemność...dlatego pytam kolegów z większym doświadczeniem :)
jeśli latasz za drobnicą to raczej go nie użyjesz, jeśli za militarką która potrafi być faktycznie głęboko to jak najbardziej może Ci się przydać...
Awatar użytkownika
chomik (masteo)

Post autor: chomik (masteo) »

I tak temat o wspólnym wypadzie zszedł na dalszy plan... :/ dzięki fiskarsowi
Awatar użytkownika
chaoseq

właśnie chodzi mi o militarkę, wiadomo, że nie chwycę monety na głębokości 70 cm :)
Chomik-Masteo - nic nie zeszło na dalszy plan...czekamy na poprawę pogody i tyle, jak sam widzisz jest kilka osób chętnych, więc pozostaje tylko czekać :) ja w każdym razie czekam z niecierpliwością na wypad.. :)
Awatar użytkownika
piećka1977

Oj jak ja bym miał tak podchodzić do tematu drobnica krótszy a na militarkę dłuższy szpadel to bym musiał nosić worek jak na polu golfowym ewentualnie poruszać sie po terenie melexem. Ale każdego wola czym kopie. Akurat znam ludzi co kopią już kilka i kilkanaście lat polecili fiskarsa i wziąłem . jedyny mankament nie ma jak sie oprzeć :lol: :lol:
Awatar użytkownika
chaoseq

piećka: mówisz o tej saperce Fiskarsa tak ??

http://allegro.pl/fiskars-saperka-ergo- ... 69417.html" onclick="window.open(this.href);return false;

no bo akurat to coś pośrednie między szpadlem a krótką saperką :)
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Post autor: Manufaktura Dzika »

taką juz męczę trzy sezony bez taryfy ulgowej. Polecam
Awatar użytkownika
piećka1977

chaoseq pisze:piećka: mówisz o tej saperce Fiskarsa tak ??

http://allegro.pl/fiskars-saperka-ergo- ... 69417.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

no bo akurat to coś pośrednie między szpadlem a krótką saperką :)
Dokładnie jak pisał dzik naprawdę dobry sprzęt i przede wszystkim podręczna.
Awatar użytkownika
chaoseq

dzięki za podpowiedzi....a ja właśnie dostałem sms, że wykrywacz jedzie do mnie i możliwe, że będzie już dziś :) :he:
Awatar użytkownika
piećka1977

No to niech odpuszcza jak najszybciej i pole
Awatar użytkownika
Ataman.(Cygan)
Lokalizacja: "Zaporoże",Twierdza Przemyśl,Podkarpacie,Warmia i Mazury.

Post autor: Ataman.(Cygan) »

Witam, co do wypadu w okolice Dobrego Miasta to chętnie się piszę, co prawda mam 700 km ale jak wyjadę po dobranocce to o świcie będę w DM :D
A co do Fiskarsa to dam Wam dobrą radę, nie próbujcie ostrzyć bocznej krawędzi i używać jej jako siekiery do np,odcinania korzeni ! co jest często stosowane w wojskowych i strażackich saperkach.
Saperka to jest bardzo czuła na boczne naprężenia i często puszcza na zgrzewaniu, sprawdziłem to niestety na dwóch takich egzemplarzach :( Ale wystarczy ponownie nałożyć solidny spaw i można dalej ją władać :zebek:
Jest bardzo dobra na pola,lasy,łąki,stare wioski..ale już w Bieszczady na kamieniste podejścia nie polecam!
Pozdrawiam Ataman.
Awatar użytkownika
cesar007

Ataman. pisze:Witam, co do wypadu w okolice Dobrego Miasta to chętnie się piszę, co prawda mam 700 km ale jak wyjadę po dobranocce to o świcie będę w DM :D
Serio czy tak się zgrywasz? Bo jeśli faktycznie przyjedziesz to szacun kolego :he:
Awatar użytkownika
Ataman.(Cygan)
Lokalizacja: "Zaporoże",Twierdza Przemyśl,Podkarpacie,Warmia i Mazury.

Post autor: Ataman.(Cygan) »

cesar007 pisze:
Ataman. pisze:Witam, co do wypadu w okolice Dobrego Miasta to chętnie się piszę, co prawda mam 700 km ale jak wyjadę po dobranocce to o świcie będę w DM :D
Serio czy tak się zgrywasz? Bo jeśli faktycznie przyjedziesz to szacun kolego :he:
Eeeeeee jesne że się nie zgrywam, mam znajomych w Nidzicy, Olsztynie i kilku innych miejscowościach na Warmii i Mazurach, więc tylko wystarczy dać wcześniej cynka i jadę jak w dym!
Mamy teraz kilka odcinków expresowych dróg, więc to tylko 8 godzin jazdy, a i sporo słyszałem o Waszych terenach,więc z przyjemnością skrzyżuję z Wami "patyki" i nie tylko...
ODPOWIEDZ