TEKNETICS OMEGA 8000 11'DD
TEKNETICS OMEGA 8000 11'DD
Proszę szanowne grono o kilka uwag odnośnie tego wykrywacza może go ktoś ma czytałem w necie (opinie pozytywne) chciałbym go zakupić czy warto wydać kwotę 2300 zł z góry za wszystkie rady i spostrzeżenia dziękuje
Re: TEKNETICS OMEGA 8000 11'DD
Black miał. Z tego co pamiętam, psuł się i wzbudzał często. Na dużej cewce był spoko a na mniejszej do kitu. Jego spytaj.
Witam mam omege i jestem zadowolony na drobnice to jest kosiarka wyciaga wszystko, chodziłem po juz przechodzonych poletkach gdzie latałem z f4 i powyciagała mnóstwo monetek i innej drobnicy. Poza tym jest mega lekka ma dobra dyskryminacje , dostrojenie do gruntu, a to ze se czasami popiskuje to szczegól bo jak cos jest pod cewka da wyrazny sygnał. tak jak Felix wyzej napisał polecam tylko cewke 11'DD na niej mniej sie wzbudza i jest duzo głebsza niz 10'.
Za nowa niedalbym 2300 sam kupilem uzywke w bdb stanie za duzo mniejsze pieniadze , warto czasami poczekac , poszukac i złapac okazje. Jesli chcesz cos w tej cenie pomysl o Fisher F70 z cewka 11' DD albo garret AT PRO
Za nowa niedalbym 2300 sam kupilem uzywke w bdb stanie za duzo mniejsze pieniadze , warto czasami poczekac , poszukac i złapac okazje. Jesli chcesz cos w tej cenie pomysl o Fisher F70 z cewka 11' DD albo garret AT PRO
A ja w tej cenie kupił bym Tesoro tejona ! Głębszy od omegi ! Zadnego piszczenia ! Tylko dobre słuchawki
I za tą cenę mamy nowy sprzęt ! Po co ci monitorek jak On i tak oszukuje ! Używam Minelaba ex i Tejona i co ex uważa za pazłotko lub folię tejon wyciąga jako solidka ! Fakt omega leka a tejon podobnie ja nie narzekam ! Omega podobny sprzęt do Vaqero podobne zasięgi ! Ale tejon zaskakuje jak kopiesz doły do pasa lub głębiej !

Jeszcze jedno tejon 8 paluszków ! Omega 9 voltówka !
Nalezy powiedziec ze popiskiwania w omedze to nie sa fałszywe sygnały . Jesli jest cos pod cewka to jest wyrazny i powtarzalny sygnał.Ja chodze najczesciej na prawie maksymalnej czułosci i zauwazyłem ze popiskuje sobie jak zmienia sie mocno mineralizacja gleby ale wtedy mozna dostroic wiec no problem.
Chwaliłem Omegę przez rok była 3 razy w serwisie co prawda serwis bombowy ale wymieniali cewkę cała elektronikę itd jak Omega to tylko c cewka 11DD ale i tak mi się wzbudzała na wilgotnej trawie więcej miałem z nią problemów niz frajdy przesiadłem się na Tejona i niebo a ziemia aktualnie na legendarnego Fishera CZ i na kolor nie widze innego wykrywacza na razie Tejon poszedł w odstawkę
I szczerze jak masz brać Omegę weź Tejona o niebo głębszy super stabilny 8 paluszków trzyma do tygodnia a i na militarke się nada żelastwo sięgaz bardzo dużych głębokości .

W tejonie z częstotliwością wypadów 2 na tydzień po 3 godziny, baterie ponad miesiąc