Obiekt znajduje się w miejscowości Pożarki między Kwiedziną a Martianami.
Bunkier w Pożarkach
- chomik (masteo)
Bunkier w Pożarkach
Podzieli się ktoś informacją na temat tego
,,schronu,, wujo google milczy, mi to na jakiś magazyn wygląda...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Bunkier w Pożarkach
Mi to wygląda na pomieszczenie techniczne, ale nie mam pewności. Bardziej interesuje mnie to co jest z tyłu zatym obiektem bo może być powiązane. No i słup metalowy energetyczny wygląda na poniemiecki możliwe że coś związane z pomieszczeniem energetycznym. Pewności nie mam.
Najlepiej zapodaj na sercemazur tam bunkerman pomorze bo zajmuje się tamtymi rejonami napewno wie.
Najlepiej zapodaj na sercemazur tam bunkerman pomorze bo zajmuje się tamtymi rejonami napewno wie.
- chomik (masteo)
Tak te obiekty na pewno są z sobą powiązane...na sercemazur też zapodałem od razu...
Witam
Tuż obok znajdował się pałac w Pożarkach należący w XIX wieku do rodziny von Lübtow. W roku 1913 właścicielem Pożarek był Georg F. Schenck zu Tautenburg z odległej Doby, majątek zostaje zaniedbany. Na początku lat 30- tych wojsko odkupuje pałac i kilkaset hektarów ziemi przeznaczając go na Exerziker Platz czyli nic innego jak pas taktyczny (plac ćwiczeń wojskowych). Obiekty przewidziane były dla kadry i obsługi tego "poligonu"
pozdrawiam
"tropiciel" vel "bunkermann"
Tuż obok znajdował się pałac w Pożarkach należący w XIX wieku do rodziny von Lübtow. W roku 1913 właścicielem Pożarek był Georg F. Schenck zu Tautenburg z odległej Doby, majątek zostaje zaniedbany. Na początku lat 30- tych wojsko odkupuje pałac i kilkaset hektarów ziemi przeznaczając go na Exerziker Platz czyli nic innego jak pas taktyczny (plac ćwiczeń wojskowych). Obiekty przewidziane były dla kadry i obsługi tego "poligonu"
pozdrawiam
"tropiciel" vel "bunkermann"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- chomik (masteo)
Dzięki tropiciel z pomoc.
Wiedziałem że Wojtek będzie wiedział co to za obiekt