ki grom
Re: ki grom
Krzemienne ostrze sztyletu, wykonane ok. 2200 (+-100) przed Chrystusem 

- olsztyniak
Balas no to masz wiekowe zadanie przed sobą. Zobaczymy czy umiesz przeprowadzać mediacje.
Jakby co to mogę pomóc - chyba mam talent w tym kierunku
Jakby co to mogę pomóc - chyba mam talent w tym kierunku

Polska rzeczywistość..... Dyplomy są fajne, ale jak się jest w przedszkolunumi5 pisze: Namów właściciela, by oddał do muzeum ...dostanie piękny dyplom!

Grot niesamowity!
Gdyby na forum była taka opcja, to kliknąłbym "Lubię to" pod postem Lipka. Celna uwaga, doskonale powiedziane.
Nie, to rzeczywistosc "paneuropejska" - dotyczy wlasciwie calego kontynentu...Lipek pisze:Polska rzeczywistość.....
Do modelu Brytyjskiego raczej nieprędko dojdziemy, ale z drugiej strony szkoda, że jest jak jest i sporo ciekawych fantów, leży gdzieś po wiejskich chałupach.
No zaraz, przeciez to wlasnie na Wyspach najwiecej fantow lezy "po chalupach"!FELIX pisze:Do modelu Brytyjskiego raczej nieprędko dojdziemy, ale z drugiej strony szkoda, że jest jak jest i sporo ciekawych fantów, leży gdzieś po wiejskich chałupach.

- syriusz13
Już z tym jegomościem chyba z dwa lata temu przeprowadzałem mediacje :-)
Człowiek twierdzi że archeologowie wiedza o tym.Ów grot (nie tylko to ) pokazuje wszystkim ludziom odwiedzającym jego zagrodę.
Człowiek twierdzi że archeologowie wiedza o tym.Ów grot (nie tylko to ) pokazuje wszystkim ludziom odwiedzającym jego zagrodę.
Wiesz dobrze, że nie jest to prawda, a w Polsce zjawisko to przybrało wyjątkowo groteskową formę.asdic321 pisze:Nie, to rzeczywistosc "paneuropejska" - dotyczy wlasciwie calego kontynentu...Lipek pisze:Polska rzeczywistość.....
Ja wolę, żeby znaleziska leżały po chałupach, niż zapomniane w pudłach w muzealnych/instytutowych magazynach.
No wlasnie NIE WIEM i licze ze wreszcie dowiem sie jaka ta PRAWDA jest!Lipek pisze:Wiesz dobrze, że nie jest to prawda (...)

O, i to sa poglady co sie zowie! Zapomniales jeszcze dodac: "zakurzone/zjadane przez mole/przepijane przez muzealnikow" ale i tak - szacun wielki!Lipek pisze:Ja wolę, żeby znaleziska leżały po chałupach, niż zapomniane w pudłach w muzealnych/instytutowych magazynach.

- olsztyniak
Widać nie miałeś daru przekonywania aby znalazło się to tam gdzie jego miejsce.syriusz13 pisze:Już z tym jegomościem chyba z dwa lata temu przeprowadzałem mediacje :-)
Trzymam kciuki za Olsztyniaka i zdolności mediacyjne. Ja rozumiem oddać fant do muzeum jak się wykopie, ale nie wymagajcie od innych, żeby była to ich życiowa misja (zbieranie starzyzny po wsiach).
- syriusz13
Nie jestem do takich celów stworzony.Felix to ładnie określił.olsztyniak pisze:Widać nie miałeś daru przekonywania aby znalazło się to tam gdzie jego miejsce.syriusz13 pisze:Już z tym jegomościem chyba z dwa lata temu przeprowadzałem mediacje :-)
Syriusz gadamy pewnie o tym samym gościu bo to samo mi mówił , powiadał że znalazł to jeszcze za komuny i poszedł z tym do kustosza który wydatował to na 2500 lpne i pozwolili mu sobie zostawić ten sztylet , powiadał jeszcze że muzeum chciało odkupić od niego ten kamięń ale za mało mu dawali więc go zachował dla siebie .
- ostrybrzytwa
Znana historia z tym panowie , ale o okupieniu przez muzeum to pierwszy raz słyszębalas pisze:Syriusz gadamy pewnie o tym samym gościu bo to samo mi mówił , powiadał że znalazł to jeszcze za komuny i poszedł z tym do kustosza który wydatował to na 2500 lpne i pozwolili mu sobie zostawić ten sztylet , powiadał jeszcze że muzeum chciało odkupić od niego ten kamięń ale za mało mu dawali więc go zachował dla siebie .