brązy
Re: brązy
Przede wszystkim myjka musi być dobrej jakości, czyli niestety droga 
Szajs sprzedawany na Allegro za 100-200 zł z prawdziwymi myjkami ultradźwiękowymi nie ma za wiele wspólnego. Prędzej z wibratorami

Szajs sprzedawany na Allegro za 100-200 zł z prawdziwymi myjkami ultradźwiękowymi nie ma za wiele wspólnego. Prędzej z wibratorami

Jako metode wspomagajaca myjki ultradzwiekowe stosuje sie w konserwacji od lat. Sluza generalnie do rozluzniania nawarstwien ale trzeba wiedziec ktore z nich chce sie zdjac...
Co do Allegrowych, to "sprzet" za 100 zl faktycznie nie wchodzi w gre, bardziej cos w okolicy 6 stowek

Co do Allegrowych, to "sprzet" za 100 zl faktycznie nie wchodzi w gre, bardziej cos w okolicy 6 stowek

- pulkownikL
Dotarłem do polski i daję foty gotowych,Helena wyszła nie aż tak super,trochę nalotu zostało ale dalej nie ma co bo szkoda zepsuć,a zawieszka elegancko zeszło
,i dodam że dorwałem myjkę od znajomka,na pudełku była cena 179 Euro,dwie moce pracy ale nic nawet nie ruszyło,więc chyba tylko tradycyjnie często się da

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
to rozumiempulkownikL pisze:Dotarłem do polski i daję foty gotowych,Helena wyszła nie aż tak super,trochę nalotu zostało ale dalej nie ma co bo szkoda zepsuć,a zawieszka elegancko zeszło
a tego już nie...pulkownikL pisze: ,i dodam że dorwałem myjkę od znajomka,na pudełku była cena 179 Euro,dwie moce pracy ale nic nawet nie ruszyło,więc chyba tylko tradycyjnie często się da
co gorsza rozwala to sens zdania, które napisałeś powyżej...
to ta myjka działa czy nie działa ??
Pozdr.warwick
- pulkownikL
Wcześniej napisałem że cisnę miejscowo octem,plus stos wykałaczek,tak wyszło,dorzuciłem tylko że myjką próbowałem ale zero efektu,co do pozostałości nalotu myślałem że myjka pomoże ale widzę że bez chemii to nie działa jakby sobie można to wyobrażać,myjkę sobie dożywotnio odrzucam ;)Szkoda kasy na coś co się sprawdza ale tylko sporadycznie
Wrócę do tematu myjek ultradźwiękowych. Czytałem gdzieś, że dobrą, skuteczną myjkę poznać po tym, że na folii aluminiowej robi małe dziurki. Faktycznie, moja błyskawicznie je robi, takie jakby mikro sito.
Jak to wygląda na innych myjkach, tych np. najniższej półki? Możecie sprawdzić?
Jak to wygląda na innych myjkach, tych np. najniższej półki? Możecie sprawdzić?
- pulkownikL
Po 8 mym grudnia będę w DE więc przetestuję tą co mam i dam znać,