Witam,
Proszę o potwierdzenie wątpliwości co do oryginalności poniższego medalu.
Krzyż Zasługi Wojsk Litwy Środkowej
Krzyż Zasługi Wojsk Litwy Środkowej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Krzyż Zasługi Wojsk Litwy Środkowej
Nie jestem znawcą odznaczeń ale w internecie można poczytać trochę na temat tego Krzyża i zobaczyć fotki oryginalnego odznaczenia . Jest sporo różnic a największa według mnie to taka że jak podają w sieci oryginalny Krzyż Zasługi Wojsk Litwy Środkowej był bity a mi twój wygląda na odlew. Według mnie kopia .Pozdrawiam
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0321091126" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0321091126" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Dla mnie również ten krzyż to kopia.
Oryginały tak jak napisał Szaszka były bite w brązie, wymiar to 43x43 mm.
Oryginały tak jak napisał Szaszka były bite w brązie, wymiar to 43x43 mm.
- pulkownikL
Wrzuć zdjęcie boczku,pewnie widać połóweczki po odlewaniu,przyjrzyj się dokładnie i daj znać 

Dzięki za potwierdzenie moich wątpliwości.
Przeczytałem dużo o tym odznaczeniu i wszystko potwierdzało, że to kopia. Jedyne co mnie w całej tej sytuacji dziwi to miejsce jego znalezienia... około 40 cm pod powierzchnią ziemi.
Jeszcze raz dzięki!!
Przeczytałem dużo o tym odznaczeniu i wszystko potwierdzało, że to kopia. Jedyne co mnie w całej tej sytuacji dziwi to miejsce jego znalezienia... około 40 cm pod powierzchnią ziemi.
Bardzo dobrze je widać!!!pulkownikL pisze:Wrzuć zdjęcie boczku,pewnie widać połóweczki po odlewaniu,przyjrzyj się dokładnie i daj znać
Jeszcze raz dzięki!!
-
Zdecydowanie lipa.Te krzyze byly bite a nie odlewane.