Nasze wykrywacze - kontynuacja.
- ostrybrzytwa
A mi F2 nie przypasował
Wracam do starego dobrego Tesoro. Właśnie czekam na nowiuśkiego Tesoro Silver mikroMax SE (z cewką pajęczynką 9X8''). Prosty w obsłudze, prądo- oszczędny i co najważniejsze cholernie skuteczny jeśli chodzi o kolorki. No i chyba będę jedynym w Polsce użytkownikiem tego modelu!!! 

Ja zaczynałem od HS-3 i przez siedem lat mase fajnych rzeczy nim wyjąłem, potem przyszła fascynacja kolorem i nabyłem BH Lone Strar, teraz śmigam z Fisherem CZ 7 super na kolor, choć czasami pomija niektóre rzeczy, na militarkę też dobry. Poza wykrywaczami, których byłem/jestem (Smętka nigdy sie nie pozbęde
) właścicielem chodziłem z Armandem Prospectorem, Minelabem Muszkieterem (wg mnie za ciężki, choć osiągi bardzo dobre), Ace 150/250 fajny, leciutki sprzęcik, ale jakoś się nie przekonałem.
pozdro
Jadzia

pozdro
Jadzia
Suveren - i wszystko jasne...
Zalety - wybitny zasięg i czułość na drobny kolor, identyfikacja tonalna w połączeniu z super duskryminacją pozwala się wykazać na monetkowych polach, dobry akumulator.
Wady - fatalna ergonomia (przy przewozie, czy konieczności złożenia suverena i wsadzenia do plecaka zaczynam tęskinić za ace 250 - wzór wygody), słabe wyważenie.
Zbędne "bajery" - pin point - to wykrywacz do drobnicy - nie potrzebne mu rozwiązanie tak kłopotliwe jakie posiada
Szybciej da się monetkę ręką w piasku po omacku znaleźć, niż zastosować to cudo...
Nie użwyam też funkcji "notch" - i nie mam pojęcia kto i gdzie chciałby jej używać...
Tyle w skrócie po dwóch latach użytkowania.

Zalety - wybitny zasięg i czułość na drobny kolor, identyfikacja tonalna w połączeniu z super duskryminacją pozwala się wykazać na monetkowych polach, dobry akumulator.
Wady - fatalna ergonomia (przy przewozie, czy konieczności złożenia suverena i wsadzenia do plecaka zaczynam tęskinić za ace 250 - wzór wygody), słabe wyważenie.
Zbędne "bajery" - pin point - to wykrywacz do drobnicy - nie potrzebne mu rozwiązanie tak kłopotliwe jakie posiada

Nie użwyam też funkcji "notch" - i nie mam pojęcia kto i gdzie chciałby jej używać...
Tyle w skrócie po dwóch latach użytkowania.