Nasze wykrywacze - kontynuacja.

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
Awatar użytkownika
Sepp

Post autor: Sepp »

Od 2 tygodni mam Ace 250 z 12" cewka na razie jest ok :zebek:
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

Sepp pisze:Od 2 tygodni mam Ace 250 z 12" cewka na razie jest ok :zebek:
Tomku, jednak na polu radziłbym Ci używać mniejszej cewki. Ta większa podobno lubi pomijać drobnicę, dobra jest na żelastwo!!!! ;)
Awatar użytkownika
Sepp

Ok dzieki Damian :D
adam74

Post autor: adam74 »

ja jestem uzytkownikiem Garrett GTP 1350, jeszcze poznaje jego moz;iwosci. Wczesniej spacerowalem z Garrettem ACE 150-złego slowa na niego powiedziec nie moge
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

Post autor: ostrybrzytwa »

adam74 ja do tej pory wale 150-tką
Awatar użytkownika
DAMIAN

A mi F2 nie przypasował :( Wracam do starego dobrego Tesoro. Właśnie czekam na nowiuśkiego Tesoro Silver mikroMax SE (z cewką pajęczynką 9X8''). Prosty w obsłudze, prądo- oszczędny i co najważniejsze cholernie skuteczny jeśli chodzi o kolorki. No i chyba będę jedynym w Polsce użytkownikiem tego modelu!!! :P
Jadzia

Post autor: Jadzia »

Ja zaczynałem od HS-3 i przez siedem lat mase fajnych rzeczy nim wyjąłem, potem przyszła fascynacja kolorem i nabyłem BH Lone Strar, teraz śmigam z Fisherem CZ 7 super na kolor, choć czasami pomija niektóre rzeczy, na militarkę też dobry. Poza wykrywaczami, których byłem/jestem (Smętka nigdy sie nie pozbęde :D ) właścicielem chodziłem z Armandem Prospectorem, Minelabem Muszkieterem (wg mnie za ciężki, choć osiągi bardzo dobre), Ace 150/250 fajny, leciutki sprzęcik, ale jakoś się nie przekonałem.
pozdro
Jadzia
Awatar użytkownika
Mosiek

Post autor: Mosiek »

WItam. Moim pierwszym wykrywaczem był bounty hunter quick silver. Dobry jak za taką cenę na drobnicę. Monet nakopałem. Od dwóch mcy działam na tesoro ciboli. Pozdro.
Awatar użytkownika
rav79

Post autor: rav79 »

Suveren - i wszystko jasne... :D

Zalety - wybitny zasięg i czułość na drobny kolor, identyfikacja tonalna w połączeniu z super duskryminacją pozwala się wykazać na monetkowych polach, dobry akumulator.

Wady - fatalna ergonomia (przy przewozie, czy konieczności złożenia suverena i wsadzenia do plecaka zaczynam tęskinić za ace 250 - wzór wygody), słabe wyważenie.

Zbędne "bajery" - pin point - to wykrywacz do drobnicy - nie potrzebne mu rozwiązanie tak kłopotliwe jakie posiada :) Szybciej da się monetkę ręką w piasku po omacku znaleźć, niż zastosować to cudo...
Nie użwyam też funkcji "notch" - i nie mam pojęcia kto i gdzie chciałby jej używać...

Tyle w skrócie po dwóch latach użytkowania.
Awatar użytkownika
DAMIAN

A oto i mój nowy radar! :) W tygodniu przetestuję go na miejscówkach które złaziłem Tesorakiem, zobaczymy jak efekty! :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
marti

Post autor: marti »

Kurde ....co to??? .....aaaa Damian jakiś kolo z pomorskiego przysłał mi przez pomyłkę chyba, dwa haki mundurowe dla Ciebie.. :szok:
Awatar użytkownika
DAMIAN

To Rutus PROxima! :)
A o hakach wiem, to Darmatt Ci je wysłał! :lol: Może ponownie w sierpniu na Dniach Lidzbarka się spotkamy to odbiorę! ;)
marti

Post autor: marti »

W sierpniu to ja bede wychodził w teren tylko z wózkiem :cool: , własnie próbuję zastosować koncepcję wózka terenowego z połaczeniem wykrywacza metalu :roll:
Awatar użytkownika
Tworas
Kontakt:

Post autor: Tworas »

ja mam dla ciebie Damian hak wehrmachtu :)
Awatar użytkownika
Sepp

Kiedy te dni Lidzbarka sa ?? Moze sie zalapie :)
ODPOWIEDZ