To co powoli udaje nam się tworzyć.......

Wszystko co związane z eksploracją
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

Post autor: ostrybrzytwa »

tak w ramach przypomnienia OLSZTYNIAK toporek który wczoraj Ci przekazałem został znaleziony koło miejscowości Dłuzek od strony Jedwabna . Z drugiej strony ciekaw jestem na ile latek panowie go ocenią
Awatar użytkownika
Książe Warmii

.

Post autor: Książe Warmii »

witaj
oszacowali go na wczesne średniowiecze.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

Maniek ale to nie ten toporek--- jest następny :D
Awatar użytkownika
Książe Warmii

.

jezzzu chłopaki, ci z Muzeum nie nadążą słać podziękowań :zebek: ale to się oczywiście chwali i oby tak dalej niech za wzór będą ci którzy z nami współpracują taki jak między innymi Ostrybrzytwa
pozdrawiam
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

dzięki , nie mnie tylko sie podziękowania należą , ale tez zoz ma tu swoja zasługę bo był to wspólny fant , ale ku chwale stowarzyszenia panowie , po za tym już prawie członkiem stowarzyszenia jestem , ta też działam w spólnej wierze budowania naszego wizerunku
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

dodam księciuniu , że o mały włos i skończył by na jednej z moich pólek z żelastwem dziwnym a tu okazuje się że do muzeum może trafić , to mnie zażyło , ale skoro tam jego miejsce to niech ludziska go tam podziwiają , to dobro ogólne się liczy w tej pasji i świadomość że my choć w nikłym stopniu przyczyniamy się do wkładu w historie naszego regionu i oby więcej ludzi tak myślało to zasoby muzeum szybko będą rosły , a i archeo może zobaczą w nas nie tylko kopaczy ale i partnerów , wystarczy trochę chęci aby utworzyć nić owocnej współpracy obustronnego zadowolenia POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
Książe Warmii

poznamy przyjmiemy :cool:
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

A no poznamy. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
warwick

Post autor: warwick »

Witajcie,
a ja dziś korzystając ze spotkania z Panem Jarkiem przekazałem w imieniu stowarzyszenia siekierkę z okresu kultury łużyckiej tj.jakieś 500-700 lat przed Chrystusem - w poniedziałek pewnie pójdę z mapką i dogram pozostałe szczegóły.

A kto nie widział na żywo niech żałuje bo teraz to zostały mi już tylko zdjęcia ... ale nie żałuje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

o dalszych szczegółach w sprawie napiszę pewnie niedługo
pozdr.warwick
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

Czyn godny nasladowania. Ale tak na marginesie,po co trzymac takie rzeczy w domu(piwnicy)? Trafilo tam gdzie jego miejsce! Pozdrawiam
Frozzer
Kontakt:

Post autor: Frozzer »

sam przedmiot nie jest tak ważny jak okoliczności i miejsce jego odkrycia. Jednak pochwalam :) i ciągle ufam, że w muzeum pojawi się osobna gablota na odkrycia dokonane przez członków stowarzyszenia :)
Awatar użytkownika
warwick

Frozzer pisze:... i ciągle ufam, że w muzeum pojawi się osobna gablota na odkrycia dokonane przez członków stowarzyszenia :)
Witaj,
niestety nie ma na to szans - pytałem
dostałem odpowiedź, że każda wystawa(prezentacja zbiorów) przekazuje jakąś opowieść i musi zostać zachowana jakaś chronologia ogółu zbiorów - niemniej jednak przy opisie danych eksponatów będzie adnotacja skąd i od kogo pochodzą.

pozdr.warwick
Awatar użytkownika
warwick

Witajcie,
rozmawiałem dziś z Panem Jarkiem i szykuje się wyprawa w sobotę w miejsce znalezienie siekierki... przy okazji dostałem taki kwit i upominek - książkę :"OCALONA HISTORIA PRUS WSCHODNICH. ARCHEOLOGICZNE KSIęGI INWENTARZOWE DAWNEGO PRUSSIA-MUSEUM"

kwit wygląda tak - wyciąłem tylko swoje dane i pozostanę Panem Piotrem :D :zebek: ;)

pozdr.warwick

P.S. relacja z poszukiwań zaraz po ich zakończeniu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Książe Warmii

brawo piotr :D
Awatar użytkownika
B@ggy

Post autor: B@ggy »

Witam.
W dniu dzisiejszym odbyliśmy z Panem Jarkiem i jego przyjacielem krótki rekonesans miejsca, w którym razem z bratem znaleźliśmy fibulę. A oto co zostało napisane w piśmie na temat owej fibuly. Oczywiście wszystko w imieniu Stowarzyszenia.

Obrazek

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ