W dniu 20 lipca w Bartoszycach będzie miała miejsce zbiórka publiczna na finansowanie sprzętu i rehabilitacji dla Gabrysi Pawlik z Bartoszyc (dziewczynka ma 16 miesięcy) chorej na rdzeniowy zanik mięśni. Tego dnia w centrum miasta będzie można zwiedzać wozy straży pożarnej, będzie wysięgnik straży pożarnej na którym za symboliczną opłatę będzie można podziwiać panoramę Bartoszyc, będzie festyn (muzyka z prowadzącymi imprezę osobami, konkursy dla dzieci i licytacje), będzie krwiobus, czyli możliwość oddania krwi oraz wiele innych rzeczy. Całość objął patronatem honorowym Burmistrz Bartoszyc.
Jako osoba z regionu (oraz Prezes Klubu Krwiodawców) współorganizuje owo szczytne przedsięwzięcie. Jako swój wkład postanowiłem również służyć tego dnia jako żołnierz 2 pp XW i wraz z wolontariuszami (którzy z puszkami będą zbierać pieniążki) będziemy przechadzać siuę wśród uczestników festynu.
Pragnę gorąco ZAPROSIĆ kilka chętnych osób z WPM, które w piątek 20go lipca w godzinach 7.30-13(najpóźniej) pragnęły by pomóc potrzebującemu dziecku i wraz z żołnierzami 2 i 12 pp XW (po sztuce z pułku ) kwestować na rzecz chorej Gabrysi.
Piszcie tu na Forum ewentualne kandydatury lub pytania. Można również do mnie dzwonić pod nr 500-186-668. Pozdrawiam i PROSZĘ i imieniu organizatorów oraz Rodziców Gabrysi o pomoc.
Jeżeli ktoś od nas zaistnieje, to tylko do południa, bo potem (późniejszym popołudniem) mamy wyjazd na trzydniowe szkolenie wewnętrzne. Zapewne wpadniemy z Raisą własnym autkiem i wrócimy na czas do LW. Czy ktoś z nami - jeszcze nie wiem.
oczywiście, jeżeli będziecie chcieli oddać kropelkę krwi to się zorganizuje się to jakoś tak fajnie ...tzn na chwilę obecną to jestem ja chętny i Kurczak no i ewentualnie Wy :p
A tak poza tym to akcja nabiera rozpędu... szczegóły najpóźniej w poniedziałek. Ps. dzięki za tak dużo zgłoszeń
Czyli w piątek 20go mogę liczyć na: Kurczaka (12pp), Prusaki: Janek, a z WPM: Adek, Dziku, Marcin. Czy jeszcze ktoś? Co do koncentracji miejsca i czasu oraz opisu jak to by wyglądało niebawem
UWAGA koncentracja żołnierzy w piątek 20 lipca, między 08.00 a 08.10 w okolicach bramy lidzbarskiej w Bartoszycach. Cała impreza odbędzie się na tzw. "patelni" na placu w Bartoszycach (nieopodal pierwszych świateł wjeżdżając do Bartoszyc od strony Lidzbarka). Czas jaki będziemy kwestować zależy od Was. Rozumiem, że każdy ma jakieś plany i obowiązki. Jeżeli możecie to weźcie ze sobą kilka ładunków, może ktoś będzie chciał za drobny datek strzelić sobie. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to piszcie na Forum lub smska na mój nr. Postaram się jak najszybciej odpowiedzieć.
zobaczymy. na chwilę obecną trudno powiedzieć ile osób przyjdzie tego dnia oddać krew, a ilość miejsc jest ograniczona (max 50 osób). Okaże się w praniu jak to będzie, ale wspólnie wyglądało by to fajnie - żołnierze rosyjscy, pruscy, francuscy i polscy wspólnie przelewają krew.... PRZYPOMINAM: KONCENTRACJA W GODŹ 08.00-08.10 NA PARKINGU PRZY INFORMACJI TURYSTYCZNEJ