Wasze sposoby na ekspozycje
Wasze sposoby na ekspozycje
Cześć.
Zastanawiam się, jak przyzwoicie wyeksponować fanty. Mam całą masę guzików, nawet nie wiem jakich, bo leżą w szufladkach modułowych. Fajna sprawa bo nic się nie gubi, ale na dłuższą metę, dobrze byłoby powiesić coś na ścianie, żeby można było oko zawiesić.
Chciałbym zawiesić na ścianie guziki, blaszki, jakieś odznaczenia i klamerki.
Z guzikami sprawa nie jest prosta, ponieważ nie wszystkie mają uszy, więc przyszycie odpada.
Widziałem stary temat na forum i zdjęcie gablotki, które wrzucił Blacek, wyglądało pięknie, ale podejrzewam, że z moim beztalenciem, będzie to niewykonalne. Przede wszystkim chciałbym skupić się na guzikach i możliwości ekspozycji naściennej.
Pozdrawiam
Zastanawiam się, jak przyzwoicie wyeksponować fanty. Mam całą masę guzików, nawet nie wiem jakich, bo leżą w szufladkach modułowych. Fajna sprawa bo nic się nie gubi, ale na dłuższą metę, dobrze byłoby powiesić coś na ścianie, żeby można było oko zawiesić.
Chciałbym zawiesić na ścianie guziki, blaszki, jakieś odznaczenia i klamerki.
Z guzikami sprawa nie jest prosta, ponieważ nie wszystkie mają uszy, więc przyszycie odpada.
Widziałem stary temat na forum i zdjęcie gablotki, które wrzucił Blacek, wyglądało pięknie, ale podejrzewam, że z moim beztalenciem, będzie to niewykonalne. Przede wszystkim chciałbym skupić się na guzikach i możliwości ekspozycji naściennej.
Pozdrawiam
Re: Wasze sposoby na ekspozycje
Witam!Ja guziki eksponuję na tablicach korkowych(obciągniętych jakąś tkaniną)mocując szpilkami.Jeśli nie posiadają ucha to przyklejam "Kropelką" zamiast niego szpilkę.Dublety oczywiście leżą sobie w pudełkach z przegródkami(dostępne są w sklepach wędkarskich).Pozdrawiam!
Jest sens przyklejania guzika na klej? Jak go potem usunąć?
- olsztyniak
Z tego co zrozumiałem to Szeryf przykleja do guzika tylko szpileczkę. Więc nie wielka ingerencja.
Szeryfie, możesz wrzucić zdjęcie swojej gablotki? Jak to się prezentuje czysto technicznie, chcesz to fanty zasłoń
.

Ja tak samo fanty w gablotce które mają wąsy wpinam na nie guziki jak mają uszko wciskam i pod spodem przebijam spinaczem toco niema mocować doklejam na poxipol wyprostowany spinacz biurowy i wbijam a gablotka wyłożona styropianem.
Dobrze się to trzyma?
Zastanawiałem się czy tapetować całą gablotę wszystkimi guzikami czy tylko jednym z danego wzoru.
Zastanawiałem się czy tapetować całą gablotę wszystkimi guzikami czy tylko jednym z danego wzoru.
U mnie sie trzyma masz fotkę jednej z gablotek w prawym dolnym rogu guziki WH
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam!U mnie to tak mniej więcej wygląda.Do mocowania używam dłuższych szpilek z kolorowymi łebkami.Pozdrawiam!
To jest jakiś pomysł. Przez to tło "moro", trochę mało wyraźnie widać guziki, ale ogólnie pomysł jest ekstra. Na dno jakaś płyta do usztywnienia, na wierzch styropian i wszystko owinąć materiałem.
- syriusz13
Mój sposób na gablotę :dykta na to przyklejam matę korkową potem obijam materiałem (najlepiej aksamit,ale ciężko dostać ) ,boki wyfrezowane na wkładanie szyby i jest.Nad kolorem materiału długo się zastanawiałem,wybrałem czerwony.
Widzisz,Felix.Ja, jako stolarz mam o tyle dobrze,że to ja projektuję swoją ramkę.Zaczynając od frezu ramki a kończąc na obiciu amarą [materiałem].Jako wypełnienie ramy stosuję pilśnię oklejoną filcem,na który nałożony jest materiał obiciowy.Do przymocowania eksponatów stosuję taśmę dwustronną w przypadku gdy przedmiot nie ma agrafy bądż szpili.W przygotowaniu jest jeszcze jedna tablica 2-wojenna,1-wojenna,upamiętniająca Stalag 1b oraz gablota guzikowa
Mam nadzieję,że coś Ci pomogłem
Pozdro

O właśnie, o takie coś mi się rozchodzi
.
Jaki masz pomysł na gablotę guzikową?

Jaki masz pomysł na gablotę guzikową?
- Książe Warmii
BLACK pisze:U mnie sie trzyma masz fotkę jednej z gablotek w prawym dolnym rogu guziki WH
Black to jest twoja prywatna gablota

No moja , czyja ma być ?Książe Warmii pisze:BLACK pisze:U mnie sie trzyma masz fotkę jednej z gablotek w prawym dolnym rogu guziki WH
Black to jest twoja prywatna gablota