Jakie wykrywacz do 1500zł
Jakie wykrywacz do 1500zł
Witam szanownych kolegów,
Mam nadzieję że w dobrym dziale zamieszczam posta jeśli nie to proszę o przeniesienie. Planuję zakup lepszego wykrywacza mam budżet 1500 zł nie musi być nowy ale w pełni sprawny, choć skłaniał by się ku nowemu. Chciałbym głównie na militarke ale nie taki tylko i wyłącznie jakaś monetka odznaczenie itp tez miło by było znaleść.
Mam nadzieję że w dobrym dziale zamieszczam posta jeśli nie to proszę o przeniesienie. Planuję zakup lepszego wykrywacza mam budżet 1500 zł nie musi być nowy ale w pełni sprawny, choć skłaniał by się ku nowemu. Chciałbym głównie na militarke ale nie taki tylko i wyłącznie jakaś monetka odznaczenie itp tez miło by było znaleść.
Re: Jakie wykrywacz do 1500zł
Jaką wykrywkę teraz miałeś?
No i zastanów się nad tym "przede wszystkim" militarka czy jednak uniwersalny.
No i zastanów się nad tym "przede wszystkim" militarka czy jednak uniwersalny.
kanarka niestety nie jest to czego oczekiwałem po wykrywaczu. FELIX głównie na militarkę ale np guzikiem monetka itp tez nie pogardzę i je tez chciałbym znajdować moze jakiś używany minelab, whites, tesoro wiesz coś na temat wykrywaczy armand?
edit: co myślicie o Minelab GT 16000 stary ale jary czy raczej omijać?
Tak wiem, ale powstrzymam się od komentowania Armanda.
Co do wykrywacza, jak chcesz przede wszystkim militarkę i czasami drobnicę to może być ciężko. Jeśli z kolei wolałbyś militarkę okazjonalnie, to zawsze łatwiej coś dobrać.
Ja bym się porozglądał za X-Terrą x70. Dzięki wymiennym cewkom o różnych częstotliwościach, można dopasować wykrywacz do naszych oczekiwań.
Co do wykrywacza, jak chcesz przede wszystkim militarkę i czasami drobnicę to może być ciężko. Jeśli z kolei wolałbyś militarkę okazjonalnie, to zawsze łatwiej coś dobrać.
Ja bym się porozglądał za X-Terrą x70. Dzięki wymiennym cewkom o różnych częstotliwościach, można dopasować wykrywacz do naszych oczekiwań.
a MINELAB X TERRA 505 ? czym różni się od 70?
Jak zapewne zauważyłeś to dwa różne modele.
Seria x05 jest nowsza niż Xx0. X-Terra 505 jest odpowiednikiem starszego modelu tej wykrywki X-50.
Poczytaj w necie o nich. Sporo zostało już napisane na ten temat. O X-70 mogę opowiadać jeśli chcesz. Miałem, sprzedałem.
Seria x05 jest nowsza niż Xx0. X-Terra 505 jest odpowiednikiem starszego modelu tej wykrywki X-50.
Poczytaj w necie o nich. Sporo zostało już napisane na ten temat. O X-70 mogę opowiadać jeśli chcesz. Miałem, sprzedałem.
-
A może Rutus Proxima wersja 5.0 kosztuje 1550zł.Nadaje się zarówno na militarke i drobnice. 

Przede wszystkim wykrywacz na militarkę powinien mieć dyskryminację wielkościową, więc ja bym nie szedł w tę stronę.
Za półtora tysiąca porozglądałbym się za Smętkiem HS-3 na militarkę i cibolą na drobnicę.
Za półtora tysiąca porozglądałbym się za Smętkiem HS-3 na militarkę i cibolą na drobnicę.
ok jeżeli na militarkę to smętek a coś bardziej uniwersalnego? przecież jak mówił FELIX mogę kupić minelab xterra i np 2 cewki?
edit: a czy macie jakieś doświadczenie z Fisherami?
edit: ok widzę że jakiś szit za taką kasę chodzi zwiększam budżet do 2500 zł może xterra 705 lub garrett AT PRO lub GTI?
edit: a czy macie jakieś doświadczenie z Fisherami?
edit: ok widzę że jakiś szit za taką kasę chodzi zwiększam budżet do 2500 zł może xterra 705 lub garrett AT PRO lub GTI?
Jak chcesz za ten hajs kupić jedną wykrywkę na jedno i drugie to poluj na używanego Garretta GTI 2500.
AT Pro bez sensu.
AT Pro bez sensu.
To nie jest uniwersalny wykrywacz - to wysokoczęstotliwościowy detektor na złoto, co oczywiście nie oznacza że nic innego nim nie znajdziesz ale do szukania złota został zaprojektowany i to robi najlepiejBarti pisze:
to bardzo stary wykrywacz
mam duże doświadczenia z fisherami, ale zadaj bardziej konkretne pytanieBarti pisze: edit: a czy macie jakieś doświadczenie z Fisherami?
GTI to masakra, zasięgi owszem ale cała reszta słabo... nie mówiąc już o treasure talk
pozdr.warwick
P.S. za 1500zł można kupić na prawdę bardzo przyzwoity wykrywacz np 1266-X lub cibole a za ciutkę więcej można kupić MXT z którym nie ma problemu z serwisem w razie potrzeby
chodzi mi o wykrywacz lepszy niż garrett ace 150/250 na militarkę ale nie tylko nie chce konkretnie kierunkować sie na militarkę lub tylko monetki itp. I dlatego właśnie szukam czegoś pośredniego a co powiesz na GTI z dwoma cewkami nie jest to właśnie uniwersany wykrywacz? jakiego fishera proponujesz? Fisher F75 fajny ale cholernie drogi i nie widziałem używek
Gti to sprzęt uniwersalny, z dobrymi zasięgami i dużą masą dodatków możliwych do kupienia. Gti to też dość duży ciężar, przytłaczająca ilość nastaw koniecznych do obcykania żeby uzyskać przyzwoite efekty, wcale nie intuicyjny wyświetlacz i menu... i wiele by jeszcze wyliczać.
F75 fajny (nawet bardzo), ale dla mnie za delikatny. Można kupić do 2500zł używany, od czasu do czasu pojawiają się na allegro w atrakcyjnej cenie.
Sam używam Fishera z serii CZ i uważam go za sprzęt uniwersalny, na allegro w tej chwili do kupienia bez problemu.
Czego byś nie kupił pamiętaj,że kupujesz sprzęt używany i prędzej czy później będzie w nim coś do zrobienia. Choćby nawet wysłać na przegląd po sezonie czy zestroić.
Zorientuj się jak jest z dostępnością do serwisu dla danej marki bo to nie jest wcale takie oczywiste.
F75 fajny (nawet bardzo), ale dla mnie za delikatny. Można kupić do 2500zł używany, od czasu do czasu pojawiają się na allegro w atrakcyjnej cenie.
Sam używam Fishera z serii CZ i uważam go za sprzęt uniwersalny, na allegro w tej chwili do kupienia bez problemu.
Czego byś nie kupił pamiętaj,że kupujesz sprzęt używany i prędzej czy później będzie w nim coś do zrobienia. Choćby nawet wysłać na przegląd po sezonie czy zestroić.
Zorientuj się jak jest z dostępnością do serwisu dla danej marki bo to nie jest wcale takie oczywiste.
Czyli chodzi ci o wykrywacz uniwersalny. Coś co jest do wszystkiego, zazwyczaj jest do niczego.Barti pisze:chodzi mi o wykrywacz lepszy niż garrett ace 150/250 na militarkę ale nie tylko
Z kolei każdy wykrywacz z wyższej półki, będzie pod wszystkimi względami lepszy niż ACE.
Kanarkiem też wyszarpiesz duże żelastwo z ziemi. Każdy wykrywacz pokaże ci je jako kolor (no może większość), z tym, że jeden głębiej, inny płycej. Jak już wyżej mówiłem, wykrywacz na militarkę nie odrzuca ci rodzaju metalu, tylko odrzuca mniejsze kawałki żelaza, żebyś nie kopał śrubek i daje dużo głębsze osiągi.