jezioro Dadaj

Bunkry, pałace, ruiny, podziemia i inne ciekawe obiekty
biskupiec82

jezioro Dadaj

Post autor: biskupiec82 »

nie dawo dowidziałem sie o tunelach nad jeziorem może zna ktoś ich przeznaczenie i położenie
Awatar użytkownika
wojtes1200

Re: jezioro Dadaj

Post autor: wojtes1200 »

biskupiec82 pisze:nie dawo dowidziałem sie o tunelach nad jeziorem może zna ktoś ich przeznaczenie i położenie
Tunele nad jeziorem,chciałbym to zobaczyć :zebek: :zebek:
meickel
Kontakt:

Post autor: meickel »

Krąży nawet plotka o podziemnej wąskotorówce. Faktycznie jest tylko na górce nad byłym majątkiem zbiornik ciśnień z okresu międzywojennego (a po przeciwnej stronie jeziora stare ujęcie wody dla kolei, ale na terenie prywatnym).
biskupiec82

Post autor: biskupiec82 »

meickel pisze:Krąży nawet plotka o podziemnej wąskotorówce. Faktycznie jest tylko na górce nad byłym majątkiem zbiornik ciśnień z okresu międzywojennego (a po przeciwnej stronie jeziora stare ujęcie wody dla kolei, ale na terenie prywatnym).
dobrze kolego piszesz z te tunele też na prywatnym terenie leżą jakaś firma ma tam wykupiony ten teren ponoc są tam ciekawe fanty na forum jakims wypatrzyłem ze jakaś ekipa sie tam wybiera deoradarami ale nie udało mi sie wyciągnąc zadnej lokalizacji na starych mapach mam zaznaczone jakies przegrupowanie od strony Nas a od strony wilim natknołem sie na 2 mogiły i tak jakby fragmety bunkru w lesie na wysokosci osrodka dawnego beton-stal teraz start dadaj
Awatar użytkownika
kwj

Post autor: kwj »

biskupiec82 pisze:dobrze kolego piszesz z te tunele też na prywatnym terenie leżą jakaś firma ma tam wykupiony ten teren ponoc są tam ciekawe fanty na forum jakims wypatrzyłem ze jakaś ekipa sie tam wybiera deoradarami ale nie udało mi sie wyciągnąc zadnej lokalizacji na starych mapach mam zaznaczone jakies przegrupowanie od strony Nas a od strony wilim natknołem sie na 2 mogiły i tak jakby fragmety bunkru w lesie na wysokosci osrodka dawnego beton-stal teraz start dadaj
Co za bełkot, czytać się nie da :axe:
Awatar użytkownika
niewidzialny

Post autor: niewidzialny »

biskupiec82 pisze:od strony wilim natknołem sie na 2 mogiły i tak jakby fragmety bunkru w lesie na wysokosci osrodka dawnego beton-stal teraz start dadaj

Te betony, które widziałeś w lesie to pozostałości zabudowań farmy, (lokalna nazwa "Kurnik"), mogiły zaś to ich właściciele, którzy nie przeżyli odwiedzin Rosjan w 45'. Od Wilim do Kramerowa nie znajdziesz żadnych umocnień wojskowych. Tą stronę jez.Dadaj znam jak własną kieszeń i teoretycznie niema tu niczego ciekawego do szukania, no chyba ze ktoś lubi podkowy, lemiesze lub inne popegeerowskie żelastwo ;)
ODPOWIEDZ