Dziwna odznaka KRYM
- rajtekzks
Dziwna odznaka KRYM
Znajomy znalazł taką oto odznakę KRYM.Aluminiowa ale wygląda(chyba) na samoróbkę.Jest wielkości mniej więcej niemieckiej za szturm. Mocowanie też ma dziwne jak by na sróbkę.Koledzy i co sądzicie o tym?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Dziwna odznaka KRYM
Nie chciałbym wyjść na złośliwca, zwyczajnie, chciałbym się dowiedzieć co ta "odznaka" powinna przypominać? Możesz dać linka do takiej bardziej foremnej?
Dziwak jakiś 

- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
Nie raz spotykałem się z "biżuterią wojskową" w postaci odznak/emblematów wymyślonych oraz wykonywanych przez wojaków (dawniej i dziś) - być może zatem brak regulaminowego odpowiednika. Patrzę na to i widzę wżerki w aluminium (jak nie sfabrykowane - to może ze starości
) . Odlew jest dość dokładny jak na chałupnictwo. Zastanawia mnie brak swastyki a w jej miejscu jest chyba pęk strzał. Czy to na pewno niemiecka (może sojuszników)? Orzeł też wygląda na styl "rzymski" (a Włosi byli na Krymie?
) .
Pozdrawiam!!!
P.S. Jako nawrócony fałszerz - fantasta zaczynam rozumieć, co będzie za ileś lat z moimi młodzieńczymi "wyrobami"
.
Nie raz spotykałem się z "biżuterią wojskową" w postaci odznak/emblematów wymyślonych oraz wykonywanych przez wojaków (dawniej i dziś) - być może zatem brak regulaminowego odpowiednika. Patrzę na to i widzę wżerki w aluminium (jak nie sfabrykowane - to może ze starości

Pozdrawiam!!!
P.S. Jako nawrócony fałszerz - fantasta zaczynam rozumieć, co będzie za ileś lat z moimi młodzieńczymi "wyrobami"

http://en.valka.cz/viewtopic.php/t/92267" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki Marcinie!
Super fant. Gratki!
Kto by pomyślał.