Napoleoniada 2012

Wyprawy WPM

Moderator: Manufaktura Dzika

Grisza

Re: Napoleoniada 2012

Post autor: Grisza »

Również dziękuję wszystkim za dobrą zabawę, chociaż miałem niedobór walki. Choróbsko chyba przechodzi. Pozdrawiam.
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

To komu mam "to" zrobić? :zebek:
Raisa też postrzegła bitwę jako zbyt statyczną, ale po prawdzie tak powinno być. Wtedy żadnych ganianek po polu nie było, boby się zajechali na śmierć po godzinie. Przemarsze i obroty wyszły dość dobrze, strzelanie też nie najgorzej. Ludzie raczej dopisali, więc trochę nas było widać. Gdyby był Andrzej, mielibyśmy bogatszą dokumentację własną, cóż...
ewak

Post autor: ewak »

Też dzięki za wspólną zabawę miło było ponownie poczuć zapach prochu i chrzęst broni na polu walki - Marek :kon:
2A

Post autor: 2A »

Zapraszam Sz.P. Kolegów do kolejnej galerii z Jonkowa. Niebawem postaram się udostępnić więcej fotografii Waszego Pułku: http://myvimu.com/blog/rekonstrukcja-na ... si-w-polu/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Vissegerd
Kontakt:

Post autor: Vissegerd »

Vielen herzlichen Dank meine liebe Koalitianten :D

Bardzo miło było Was zobaczyć, choć na krótko, jeszcze milej stawać razem z Wami w polu. Bitwa moim zdaniem udana, z tego co słyszałem, publiczności bardzo się podobało. Do zobaczenia wkrótce :papa:
miruna

Post autor: miruna »

W radyjku słyszałem że koledzy zaczynacie robić to lepiej jak w Grunwaldzie . :zebek:
Pozdrawiam !

1
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Zależy co rozumieć przez "lepiej". Sensowne porównania dałoby się robić, gdyby budżety i wsparcie tych imprez były porównywalne. Miłe słowa w każdym razie. No, co prawda u nas komend i obrotów do opanowania jest trochę więcej niż "czuj duch" i "naprzód, wiara". Miarę też trzeba trzymać, choć serce rwie się do boju.
Uve

Post autor: Uve »

Siedziałem po 2 stronie i z oddali tylko jedno takie zdjęcie Wileńczykom zrobiłem (przy maks. zoomie, więc jakość taka sobie):

Obrazek

Link do zdj. w dużej rozdzielczości:
http://img17.imageshack.us/img17/9148/wpm1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Bitwa bardzo mi się podobała. Już w tamtym roku nowe miejsce uważałem za świetny wybór, a w tym roku na zmniejszonym obszarze było jeszcze lepiej. Bardzo fajnie i dogodnie były też rozlokowane miejsca dla publiczności. Pamiętam, że jak rok temu lekka piechota działała na lewej flance, to prawie była niewidoczna dla publiczności, gdzieś tam hen daleko kilka postaci się poruszało. Wczoraj publiczność była i z jednej i z drugiej strony więc nie było sytuacji, że jakaś jednostka stanowiła tylko tło w czasie bitwy.
Młody_Jegier

Post autor: Młody_Jegier »

Elegancko się wszystko odbyło:)
Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Grouchy
Kontakt:

Post autor: Grouchy »

Dzięki serdeczne wszystkim w imieniu organizatorów Napoleoniady 2012. W końcu mieliśmy piękną pogodę - ufff :zebek: Cieszy to, że tak licznie stawiliście się u nas w Jonkowie. Czekam też na kolejne uwagi odnośnie imprezy. Staramy się co roku poprawiać wszelkie niedociągnięcia i wyciągać wnioski z popełnionych błędów. Tu wrzucam fotki robione przez nasze markietanki: https://picasaweb.google.com/GOKJonkowo ... directlink

A tu Padre specjalny fotopstryk dla Ciebie: https://picasaweb.google.com/GOKJonkowo ... 2703276978 ;)
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Post autor: Manufaktura Dzika »

Tfu Francuza dotyka :)
Awatar użytkownika
Grouchy
Kontakt:

Post autor: Grouchy »

Oj tam, oj tam. Od razu dotyka. Sprawdzał, co się jeszcze nadawało do użytku :zebek: I co się tu dziwić skoro pobratymcy też nie mieli skrupułów wobec poległych i nawet słomę z butów zabierali. Takie prawo wojny ;)
https://picasaweb.google.com/GOKJonkowo ... 4639150850
stryju1968

Post autor: stryju1968 »

Fajne zdjęcia. Polecam nr 83 ;)

Dziękuję organizatorom za fajną bitwe. Jak w przyszłym roku będzie więcej kostek słomy to wybudujemy dzieło koronowe (trzy bastiony połączone kurtynami ). W tym roku wystarczyło tylko na donjon i jeden rawelin ;). Pytanie poza konkursem- dlaczego nie było maślanki truskawkowej ??

Dziękuję Wileńczykom za miłą atmosferę w piątek wieczorem ;)

Dziękuję Jegrom Steinera, którzy dzielnie zastąpili Wileńczyków podczas sobotniego wieczornego biesiadowania ;)
stryju1968

Post autor: stryju1968 »

dzik_warminski pisze:Tfu Francuza dotyka :)
Żeby tylko od tego nie załapał jakiejś "francuskiej" choroby ;P
Steiner

Post autor: Steiner »

Z pleżerem... :pijak:
ODPOWIEDZ