Nowa nazwa strony
Nowa nazwa strony
Witam,
Ostatnimi czasy forum mocno się rozwinęło, szczególnie widać to po liczbie użytkowników. Większość to poszukiwacze, ale nie tylko. Spora ilość forumowiczów po prostu chce tu porozmawiać o historii regionu, pokazać swoje ciekawe zdjęcia itd. Jest też liczne grono rekonstruktorów. Dlatego chciałbym zmienić nazwę strony, by nie kojarzyła się tylko z eksploracją. Zmiany weszły by w życie pod koniec roku, tak by informacja ta dotarła do jak największej ilości gości odwiedzających naszą stronę.
Nowa nazwa powinna być krótka i kojarzyć się z historią regionu.
Jeżeli macie jakieś propozycje to proszę o podawanie ich w tym temacie.
Ostatnimi czasy forum mocno się rozwinęło, szczególnie widać to po liczbie użytkowników. Większość to poszukiwacze, ale nie tylko. Spora ilość forumowiczów po prostu chce tu porozmawiać o historii regionu, pokazać swoje ciekawe zdjęcia itd. Jest też liczne grono rekonstruktorów. Dlatego chciałbym zmienić nazwę strony, by nie kojarzyła się tylko z eksploracją. Zmiany weszły by w życie pod koniec roku, tak by informacja ta dotarła do jak największej ilości gości odwiedzających naszą stronę.
Nowa nazwa powinna być krótka i kojarzyć się z historią regionu.
Jeżeli macie jakieś propozycje to proszę o podawanie ich w tym temacie.
Re: Nowa nazwa strony
Do końca roku? Warto zrobić bufor czasu gdzie obie nazwy będą używane.
Warmińsko-Mazurskie forum miłośników żywej historii
.
Warto byłoby również zwrócić uwagę na bezsensowne nabijanie postów na forum. Sam się łapię na tym, że jak nikt po łapach nie da to wdaję się w jakieś offtopici.
Warmińsko-Mazurskie forum miłośników żywej historii

Warto byłoby również zwrócić uwagę na bezsensowne nabijanie postów na forum. Sam się łapię na tym, że jak nikt po łapach nie da to wdaję się w jakieś offtopici.
Będzie okres przejściowy, kiedy aktywne będą oba adresy. Podkreślam też, że nazwa powinna być krótka, odnosząca się do regionu Warmii i Mazur i umożliwiająca stworzenie z niej łatwego do zapamiętania adresu www.FELIX pisze:Do końca roku? Warto zrobić bufor czasu gdzie obie nazwy będą używane.
Warmińsko-Mazurskie forum miłośników żywej historii.
Proszę również pomyśleć na znakiem graficznym stronki (logo) bo to też jest sprawa do ustalenia.Być może nie koniecznie w tym wątku...
Felix w sprawie spamowania i trolowania w wątkach pisz do moderatorów konkretnych działów lub bezpośrednio do Tworasa lub Ducha wskazując konkretne przypadki. Wydaje mi się, ze wiem co masz namyśli i popieram w całej rozciągłości - sam również będę interweniował.
W tym wątku piszemy tylko o nazwie strony ew. logotypie
Pozdr.warwick
Felix w sprawie spamowania i trolowania w wątkach pisz do moderatorów konkretnych działów lub bezpośrednio do Tworasa lub Ducha wskazując konkretne przypadki. Wydaje mi się, ze wiem co masz namyśli i popieram w całej rozciągłości - sam również będę interweniował.
W tym wątku piszemy tylko o nazwie strony ew. logotypie
Pozdr.warwick
Jeśli nazwa ma być krótka to trzeba zrezygnować z "Warmińsko-Mazurskie".
Może łatwiej będzie znaleźć hasło klucz a potem dopasowywać resztę. Jakbyśmy się czepnęli tego "Miłośnicy żywej historii" to można kombinować.
Może łatwiej będzie znaleźć hasło klucz a potem dopasowywać resztę. Jakbyśmy się czepnęli tego "Miłośnicy żywej historii" to można kombinować.
Ale znowu musiałbyś zrobić skrót, czyli nic nowego.
Jedno słowo w nazwie.
Jedno słowo w nazwie.
- nietoperz002
Wg. mnie szkoda trochę rezygnować z "Warmińsko mazurskie"
Dołączam więc swoją propozycje : może wystarczy zamienić ostanie zdanie? Warmińsko Mazurskie forum historyczne
Dołączam więc swoją propozycje : może wystarczy zamienić ostanie zdanie? Warmińsko Mazurskie forum historyczne
Trudno wymyślić coś pasującego do rekonstruktorów, poszukiwaczy, historyków i Bóg wie kogo jeszcze
.
Forum Historyczne to to nie jest, dlatego tak się uczepiłem "żywej historii".
Admin zarzuć pomysłem a nie na gotowe czekasz

Forum Historyczne to to nie jest, dlatego tak się uczepiłem "żywej historii".
Admin zarzuć pomysłem a nie na gotowe czekasz

- Piłsudczyk
A może: Forum Dziejów Warmii i Mazur (taka nazwa ma szeroki zakres, a skrót "fdwm" jest bardzo łatwy do wystukania
)

moim zdaniem chodzi o to żeby nazwa brzmiała mniej więcej "odkrywcy pl" tylko wydaje mi się że ciężko będzie wcisnąć w to Warmię i Mazury 

Czyli tak jak pisałem wyżej. Nie wymyśli się nowej nazwy zawierającej w jednym słowie, wszelkie aspekty i identyfikowanej z naszym regionem. Toście wymyślili na zebraniu
. Tylko problem teraz
.

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Tak jak Tworas mówiłeś na zebraniu czyli w nazwie www ma być jeden wyraz ale nazwa na banerze może być już długa.
Ja proponuje http://www.zak" onclick="window.open(this.href);return false;ątki.pl - -oczywiscie w zapisie bez polskich znaków
a pełna nazwa Warmińsko-Mazurskie Zakątki Historyczne
PS Tworas trzieba rozpisać harmonogram dat
nazwa, logo i baner
Ja proponuje http://www.zak" onclick="window.open(this.href);return false;ątki.pl - -oczywiscie w zapisie bez polskich znaków
a pełna nazwa Warmińsko-Mazurskie Zakątki Historyczne
PS Tworas trzieba rozpisać harmonogram dat
nazwa, logo i baner
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
No i oczywiście zapraszamy osoby z poza Stowarzyszenia do udziału w kosztach utrzymania serwera.
Dziku !!! chowaj się !!!! tak wszyscy lecą że nas zaraz rozdepczą 

Trochę niefortunny wydźwięk to madzik_warminski pisze:No i oczywiście zapraszamy osoby z poza Stowarzyszenia do udziału w kosztach utrzymania serwera.

Może:
eksploratorzy.pl, zywahistoria.pl (podoba mi się ta nazwa, bez kitu