Napoleoniada 2012
Moderator: Manufaktura Dzika
-
Re: Napoleoniada 2012
Czyli posyłać na adres: kontakt@jonkowo.pl ?
- olsztyniak
http://mojemazury.pl/93795,Napoleon-jest-wsrod-nas.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sławka zmienił imię na Wojciecha
Sławka zmienił imię na Wojciecha

Prawdą jest ,że nadeszły chude czasy[zresztą mówiłem o tym dawno temu],na Nasze imprezy. dlatego też szanując organizatorów i Naszych sojuszników i wrogów zgłaszam [zgłoszenie wysłane ale !] ostatecznie 6 osób z Festung Glatz. Przybędzie Kufelvagen a w nim armata,3 artylerzystów niższego stopnia
, jeden oficer[wyższego stopnia
]oraz dwa karabiny.
W skutek dezercyji,głodu,pomoru,pruskiej dyzynterii więcej nie jesteśmy w stanie wysłać-ale i tak damy z siebie wszystko aby zwyciężyć Francuzów
.
Tak więc na nasze wakaty można się wpisywać
. Jeden warunek ! Należy oddać
Pokłony Naszemu Królowi Prus
Do zobaczenia !

W skutek dezercyji,głodu,pomoru,pruskiej dyzynterii więcej nie jesteśmy w stanie wysłać-ale i tak damy z siebie wszystko aby zwyciężyć Francuzów

Tak więc na nasze wakaty można się wpisywać

Do zobaczenia !
-
Rafał z Jonkowa przysłał już program i scenariusz tegorocznej "Napoleoniady". Omówimy go w wybranym terminie w ciągu kilku najbliższych dni (kiedy Wam pasuje?). Nie musi być w koszarowcu, może być i we "Młynie"
.
Ważna informacja dla "minimalistów": program wg organizatorów "obowiązkowy" (tj. stanowiący podstawę żałowanja) zawiera się między godziną 11:00 a 17:00 w sobotę 24 marca. "Minimaliści" powinni więc stawić się najpóźniej o 10:00 a wybyć najwcześniej o 17:15.

Ważna informacja dla "minimalistów": program wg organizatorów "obowiązkowy" (tj. stanowiący podstawę żałowanja) zawiera się między godziną 11:00 a 17:00 w sobotę 24 marca. "Minimaliści" powinni więc stawić się najpóźniej o 10:00 a wybyć najwcześniej o 17:15.
-
Potrzebuję PILNIE pełnych PESELi: Rafaiła, Griszy i Darpola.
- korvettenkapitan
- Kontakt:
ja niestety będę "minimalistą" 

-
Zdarza się. Życie.
Jutro z Rafałem spotykamy się w koszrach aby przerobć ostatnie dwie sztuki broni. Chętnych zapraszamy na spotkanie tradycyjnie o 18:00, możemy porozmawiać o Jonkowie.
-
No to termin i miejsce mamy. Chętnych zapraszamy.
-
Zapewne pod wpływem nieznanego impulsu Miruś się troszkę zagalopował. Zamiast "zgłaszam ostatecznie" powinno być: Ostatecznie z Kłodzka przyjedzie...."Mirek pisze:Prawdą jest ,że nadeszły chude czasy[zresztą mówiłem o tym dawno temu],na Nasze imprezy. dlatego też szanując organizatorów i Naszych sojuszników i wrogów zgłaszam [zgłoszenie wysłane ale !] ostatecznie 6 osób z Festung Glatz. Przybędzie Kufelvagen a w nim armata,3 artylerzystów niższego stopnia, jeden oficer[wyższego stopnia
]oraz dwa karabiny.
W skutek dezercyji,głodu,pomoru,pruskiej dyzynterii więcej nie jesteśmy w stanie wysłać-ale i tak damy z siebie wszystko aby zwyciężyć Francuzów.
Tak więc na nasze wakaty można się wpisywać. Jeden warunek ! Należy oddać
Pokłony Naszemu Królowi Prus
![]()
Do zobaczenia !
Dodatkowe dwie kanonierki przyjadą z Lidzbarka, więc ostatecznie 8 osób.
Czyli sprawne działanie żandarmerii zrobiło swoje ,wyłapano dwóch dezerterów
[daleko dotarły paskudy,na miejscu rozliczymy się z nimi. Po walce, o ile przeżyją będą na miejscu rozstrzelane
] ,nadal lekarz garnizonowy walczy z pruską dezynterią,która zbiera coraz większe żniwo na Twierdzy.
Główny koordynator wyjazdu Stryju-tam kierować wszelki pytania

Główny koordynator wyjazdu Stryju-tam kierować wszelki pytania

- krysiaArt.-Kłodzko
Jeśli masz Mnie na myśli Mireczku??? nie wiem nic o mojej dezercji
masz rację na miejscu się rozliczymy 

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
a jak stosunek sił ostatecznie ?
- korvettenkapitan
- Kontakt:
stosunek sił mało ważny. Ważne, że zrobimy rozpierduche

Jeśli opierać się na danych ze zgłoszeń to wynika, że stosunek sił jest niemal wyrównany z lekką przewagą dla koalicji napoleońskiej (ok. 5-7%). Wszystko jednak zależy od tego ilu rekonstruktorów na zgłoszeniach to martwe duszyczki.