Matka Boska Niepokalana - plakietka
- Blacek
- Kontakt:
Re: Jakaś plakietka
"Kapitanowi, który wie dokąd płynie- wszystkie wiatry sprzyjają". Znaczy tak trzymaj 

- niewidzialny
Zgadza się, Szara Sowa jest autorytetem, ale Blacek nie bądź taki skromny, Twoja znajomość doktryn kościelnych jest imponującaBlacek pisze: A tak wogóle - jedynym uznanym Autorytetem zawsze była tu Szara Sowa i tylko na Jej zdaniu polegałbym bez zastrzeżeń.

"Niewiasta obleczona w słońce i księżyc pod jej stopami" (zwłaszcza od czasu pokonania Turków w bitwie morskiej pod Lepanto- 1571). - tego nie uczą na religii

- korvettenkapitan
- Kontakt:
no to cofam swoją wypowiedź, zwracam honor i 

- Blacek
- Kontakt:

Pozdrawiam!!!
Znalazłem jeszcze wizerunek MB ze zbroi husarskiej.
Do miłych słów Niewidzialnego-
religia jest jednym z najciekawszych zjawisk ludzkich ze względu na bogactwo zdarzeń (pozyt. i negat.) z nią związanych.
Zwłaszcza dzisiaj ciekawi mnie, gdy wieści się koniec religii (zwłaszcza Katolickiej). Wiem, że jeśli nawet liczebność wierzących "po staremu" redukuje się - powstają w niszy nowe religie: konsumpcja, przyjemność, kult fizyczności, kult samego siebie... Ciekaw jestem, co wytworzą. Jakie będą ich dewocjonalia i święte księgi (wyobraźmy sobie ten dział forum za 1000 lat). Skutki mogą być też ciekawe

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.