Toruńskie warsztaty numizmatyki antycznej

Wszelkiego rodzaju środki płatnicze
asdic321

Re: Toruńskie warsztaty numizmatyki antycznej

Post autor: asdic321 »

Lipku, akurat Tobie chyba nie trzeba tlumaczyc czym sie rozni denar rzymski z ebay od wykopanego np. pod Lubawa, prawda? Moze i syriusza13 ponioslo troche na polu dydaktycznym ;) ale "tutejsi" "archeo-neofici" doskonale rozumieja te roznice... :czekam:

P.S. Moze dlatego ze wspolpraca Forumowiczow z muzeami i WKZ datuje sie na rok 2007 ("w ktorym pewnie duza czesc..." :P ) nie ma tez juz potrzeby bicia piany w rozwazaniach "rzymsko - boratynskich" ;)
Awatar użytkownika
Lipek

Post autor: Lipek »

Ave Cezar (asdic321) :guru: :pijak: :D
asdic321

No dobra, jak mawial filmowy Julijusz - ave JA! :zebek:
Pozdrawiam i najlepszego wszystkiego zycze - w duzym wyborze i pierwszym gatunku! - na nadchodzace Swieta oraz caly Nowy Rok! :P A takze jak najmniej watpliwosci w sprawach oczywistych i jak najwiecej oczywistosci w sprawach (wciaz dzis) watpliwych - slowem oczekiwanych zmian na lepsze! :kon:
Hermanaryk

Post autor: Hermanaryk »

Lipek pisze: Bo inaczej zostaniemy potraktowani jak "tania siła robocza" (autentyczny tekst zasłyszany od archeo w kontekście wolontariatu poszukiwaczy przy badaniach).
wspólpracuje z
'ludzmi ze Stowarzyszenia ni nigdy mi nie przyszło do głowy żeby nazwac ich "tanią siła roboczą". dzięki NIM znalazlem niesamowicie ciekawe cmentarzysko z okresu rzymskiego a wspólprace ogromnie sobie cenie
Hermanaryk

Dzieki WMFP do obiegu naukowego weszło juz kilkanascie monet rzymskich (trzy artykuły w druku W biuletynie numizmatyczym) oraz paodobna ilość innych zabytków z okresu rzymskiego (niewielaka część juz opublikowana, rzeszta w przygotowaniu). " Tania siła robocza" i "neofic" to ICH obraza
wesołych świąt
Awatar użytkownika
Lipek

Post autor: Lipek »

Hermanaryku, czytaj uważnie i ze zrozumieniem :cool:

Również życzę wesołych oraz spokojnych Świąt, a także wszelkiej pomyślności w Nowym Roku.

I do zobaczenia na warsztatach :kon:
Hermanaryk

Lipku ja nie mam problemów z czytaniem jak i rozumienien tekstu, wiele sam pisze. Dziwi mnie jeszcze jedna rzecz, mianowicie Twoja żąglerka województwami, mam nadzieje że Wiesz o co mi chodzi (Jesli nie Dyskusja jast zbevna)
Awatar użytkownika
GILGIN

Post autor: GILGIN »

Pragnę serdecznie podziękować Hermanarykowi za zaproszenie na Warsztaty Numizmatyczne, w których brałem udział. Moja wiedza z zakresu rozpoznawania, kolekcjonowania oraz konserwacji numizmatów znacząco wzrosła. Poznałem wspaniałych ludzi, pasjonatów i fachowców w swoich dziedzinach. Nawiązałem współpracę która w przyszłości pozwoli nam zacieśnić współpracę z archeologami :D
Jeszcze raz Hermanaryku dziękuję :pijak:
Hermanaryk

:pijak:
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

Hermanaryk pisze::pijak:
A mam takie pytanko,może trochę dziwne,czy istnieje możliwość czasowego wypożyczenia dla muzeum np.kolekcji rzymków(niestety bez złota)z odpowiednią dokumentacją potwierdzenia legalności,tak żeby ludziska pooglądali a w domu nie leżały bez sensu,pzdr pułkownik :papa:
Hermanaryk

Pułkowniku na pewno tak, ale najbardziej kompetentna osoba do udzielania takich odpowiedzi jest asdiks, wiec poczekajmy co napisze
asdic321

Oczywiscie ze tak! :D Mozliwe jest zarowno przekazanie zabytkow w depozyt, jak i czasowe ich wypozyczenie w jakims konkretnym celu. Przy czym najlepiej zainteresowac tymi monetami muzeum, ktore bedzie mialo mozliwosc i chec ich eksponowania - na przyklad w zwiazku z miejscem pochodzenia znalezisk :D
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

dzieki wielkie,jak wrócę do polski to się popytam,zacznę od olsztyna,mam najbliżej,jak wypali to dam znać,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kujawiak

Post autor: Kujawiak »

Wielkie podziękowania Hermanaryku za warsztaty - konkretna piguła wiedzy, super kadra! Żałuję tylko że nie mogłem wziąć udziału w sobotnim spotkaniu. Podpisuję się w 100% pod zdaniem Gilgina :pijak:
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ