Klamerka
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Re: Klamerka
To będzie kłopot. wzór używany przez kilka stuleci i różne armie. Remik i Horhe może wydatujecie po technologii wykonania
- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
A spójrzcie no na skórkę: wąska, delikatna,niezbyt stara. Jeśli jest oryginalna - będzie chyba kordzik (tak sobie domniemywam
.
Pozdrawiam!!!
A spójrzcie no na skórkę: wąska, delikatna,niezbyt stara. Jeśli jest oryginalna - będzie chyba kordzik (tak sobie domniemywam

Pozdrawiam!!!
Skóra nie była używana w rapciach kordzika Kriegsmarine, tylko zszywane sukno. Po za tym klamerki od rapci kordzika były bardziej jajowate.
Te mi wygladają na klamerki rapci od szabli (skórka za tym przemawia) ale nie z okresu III Rzeszy
Dla porównania klamerki rapci kordzika Kriegsmarine i klamerka z pobojowiska z epoki "N" opublikowana kiedyś w Odkrywcy
PS ten temat był już wałkowany kiedyś
Te mi wygladają na klamerki rapci od szabli (skórka za tym przemawia) ale nie z okresu III Rzeszy

Dla porównania klamerki rapci kordzika Kriegsmarine i klamerka z pobojowiska z epoki "N" opublikowana kiedyś w Odkrywcy

PS ten temat był już wałkowany kiedyś

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
ostatnio widziałem na rosyjskich rapciach z okolic I wojny
- Blacek
- Kontakt:
Ale jeszcze tak patrzę, że strasznie wąska ta skórka w porównaniu z ilością miejsca. Czy ona tak się zeschła? Czy nie oryginalna? Przyznaję, iż po cichu typowałem na kordzik Kriegsmarine. Ciekawe, czy da się rozstrzygnąć tym razem?
pozdrawiam!!!
pozdrawiam!!!
Witam!Klamerka to 100% wykopek tak,że skórka też raczej oryginalna.Podejrzewam, że warunki atmosferyczne i gleba wpłynęły na jej teraźniejszy wygląd .Kształt klamerki i inne szczegóły przemawiają za tym, że ona nie może być od kordzika Kriegsmarine.Raczej pruska lub francuska.Pozdrawiam!
Jeżeli mnie pamięć nie myli była taka sama lub podobna niedawno u Nas na forum
czasami Tom75 nie miał takiej?? 

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
tworas dawał podobną