Jak to działa

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

Post autor: ostrybrzytwa »

cewkę raczej łatwo zrobić ci nie będzie i pamiętaj że tego jabla sam będziesz musiał lutować (w zestawie są wszystkie części które na płytkę trzeba wlutować ) , ale zrobienie cewki to już inna bajka , jeżeli masz pojęcie o elektronice to niema problemu (mogę ci parę schematów wykrywaczy podesłać )

ja staram się właśnie sklecić z kolesiem wykrywacz ramowy ale to inny dział (mało dokładne schematy posiadam ) i to mnie spowalnia . I pamiętaj że od cewki dużo zależy (jeżeli zrobisz z ekranem to może niektóre kolorki pomijać lub słabo je wykrywać ale zasięg na metale będzie większy)
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2008, 19:49 przez ostrybrzytwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sadek

Post autor: sadek »

Dzięki za dobre informacje .Składanie zostawię profesjonaliście bo mi może to nie wyjść a cewka pewnie tak jak silnik w samochodzie najważniejsza rzecz .
Awatar użytkownika
pulkownikL

Re: Jak to działa

Post autor: pulkownikL »

jakby co to mam zbyteczną cewkę do jabla,mogę oddać,mniejsza niż w instrukcji budowy,spodziewałem się że wzrośnie czułość na drobnice ale dupa,jabel pieć jat temu sprzedany a cewka leży,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Michalis

Post autor: Michalis »

Witam
Sprzedaj ten sprzęt -wykrywacz? :zebek:
U znajomego w rodzince ktoś zakupił taki sprzęt na jesień
Powiem tak po włączeniu i sprawdzeniu jak to działa była kupa śmiechu :zebek:
Piszczał na wszczystko-chyba wykrywał nawet nadlatujące komary :D
Sprzedał to coś w listopadzie za około 150zł
A na początek to ja proponuję kupić Rutus Ultra 2 lub Garrett ACE 150
Osobiście polecam Wykrywki firmy Rutus
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pulkownikL

ja po porównaniu między 250tką a solarisem wybrałbym rotusa,w tych samych miejscówkach po ace solarisem wygrzebałem parę boratynek itp.,ma jednak większy zasięg,pozdrawiam.
Awatar użytkownika
syriusz13

Re: Co z tym zrobić

Post autor: syriusz13 »

sadek pisze: Ojczulek od zawsze jakieś bagnety czy lufy zbierał.
Te lufy sobie oszczędź.Możesz mieć kłopoty,czasy się zmieniły.To nie czasy "Sami swoi" że granaty i pancerfausty każdy miał na strychu.
stan63

Post autor: stan63 »

Witam. Ja śmigam z HS-3 oraz salamandrą s5,synowi zaś kupiłem za 100 zł gc 1006 i muszę powiedzieć że ten chinol nie jest taki tragiczny,na drobnicę się nadaje.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

stan63 pisze:Witam. Ja śmigam z HS-3 oraz salamandrą s5,synowi zaś kupiłem za 100 zł gc 1006 i muszę powiedzieć że ten chinol nie jest taki tragiczny,na drobnicę się nadaje.Pozdrawiam
Nie chce mi się wierzyć, że taki sprzęt może spełniać jakiekolwiek wymagania poszukiwań. Jeśli porównujesz Smętka używanego do drobnicy i tego chinola to może faktycznie radzi sobie lepiej bo przeznaczenie Smętek ma bardziej militarne jednak :)
stan63

Post autor: stan63 »

Masz rację że hs3 oraz salamandra to na militarkę,ja pisałem że ten chinol to na drobiazgi.Sam ten wykrywacz testowałem w terenie rewelacji nie ma ale i nie jest beznadzieja zwłaszcza dla młodego chłopaka który dopiero zaczyna
Awatar użytkownika
korvettenkapitan
Kontakt:

Post autor: korvettenkapitan »

na forum jest problem z tym sprzętem, bo nikt o zdrowych zmysłach tego nie kupi, a jak po pijaku mu się przytrafi to się nie przyzna :zebek: więc nie marnuj czasu na szukanie doświadczeń z MD na tym forum. Najtańszy w tej chwili wykrywacz co nosi miano wykrywacza i naprawdę nim jest to Garrett ACE150. I tego szukaj na początek.
Awatar użytkownika
marx

Post autor: marx »

Cześć a ja bym polecił Rutus Solaris jak na początek jest bardziej uniwersalny niż HS-3. Pamiętaj nie zawsze będziesz szukał militarki a ze " Smętkiem" to na monetki bym się nie wybierał a o Garecie AC 150 się nie wypowiem bo nie miałem stycznośći .Pozdrawiam wybór należ do ciebie.
Awatar użytkownika
pulkownikL

150 tka to juz tradycja na poczatek,mialem 250 tke ale roznica oprocz pintpointa zadna,swietny na drobnice ale zasieg niebardzo choc MDbije na glowe,co do solarisa sporo mi w mixmode po ACE pokazal nie ustepujac mu calkowicie,glebszy bez dwoch zdan,prosty w obsludze i jak na galkowca przystalo na maximum niezle ciagnie,a cena zblizona,majac jeden i drugi wybralbym SOLARISA,a smetka nie znam,pzdr. ;)
ODPOWIEDZ