RUTUS jaki??? ARGO za1800zł czy OPTIMA za1700zł
Re: RUTUS jaki??? ARGO za1800zł czy OPTIMA za1700zł
Witam ponownie. Zbliża się okres zimowy a pieniądze się zbierają. Miałem zamiar kupić optime ale dużo osób radzi kupić argo. Więc jak narazie jest 70do30 dla argo. POZDRAWIAM
- cichy25
witam chce zakupić do swojego rutusa proxima cewkę dd lub cc czy się opłaca ?? czy wystarczy tylko standardowa na np monetki
pozdrawiam
pozdrawiam
Witam kolego standartowa cewka którą masz przy wykrywce to cewka cc tle że okrągła,od opcjonalnej eliptycznej różni się tylko wagą i kształtem.
Co do cewki DD to mogę się opierać tylko na opinii innych bo jej nie posiadam
cewka DD ma szersze pole detekcji lepszą separację obiektów i jest mniej wrażliwa na mineralizacje gruntu wadą jej jest gorsze namierzanie obiektu.
Co do cewki DD to mogę się opierać tylko na opinii innych bo jej nie posiadam
cewka DD ma szersze pole detekcji lepszą separację obiektów i jest mniej wrażliwa na mineralizacje gruntu wadą jej jest gorsze namierzanie obiektu.
tak to wygląda od góry sonda DD niżejCC
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2012, 19:56 przez lis, łącznie zmieniany 3 razy.
Siemka. Koledzy do kiedy jest ta obniżka cen na rutusa?? Ja myślę 2-3luty jechać do Olsztyna po ARGO choć koleś powiedział mi, że będę mógł sobie przetestować czyli zobaczyć optime i argo. POZDRO ps. si
ps. Siedzę na koniu
haha 

Muszę przyznać rebok24 że te tryby relikt i standard są dość przydatne bo na filtrze 4-go rzędu(12 khz) drobiazg zbiera ładnie, ale sam przekonałem się,że większe monety z dość dużej głębokości to na relikcie(5,5khz) wychodziły w miejscu przeczochranym wielokrotnie na 4-go rzędu rutusami dwoma 1.0 i 2.0( ja plus kolega po fachu) plus to, że były dołki po kimś jeszcze...mi ta uniwersalność podoba się jak cholera jedyny minus to, że trochę więcej złomu się kopie na relikcie, ale jest to do opanowania- ja może jestem trochę zachłanny w optimie tego nie ma. Może ktoś od argo da cynk na temat cewki dd, bo jaram się na nią już całą zimę.

przegapiłem datę 

Cześć chciałem tylko poinformować iż założyłem nieoficjalne
forum informacyjne o polskich wykrywaczach metali marki RUTUS (z błogosławieństwem = zgodą ;] rutusa)
Chciałem aby ludzie przymierzający się do zakupu lub już posiadający sprzęt mogli znaleźć wszystko na 1 stronie
przy okazji możemy utworzyć również "rutusową" społeczność dzięki czemu będzie się można spotkać i wspólnie podzielić się wiedzą.
nie chce spamować dlatego dodam że adres to nazwa producenta .info
pozdrawiam rutusowiczów!
forum informacyjne o polskich wykrywaczach metali marki RUTUS (z błogosławieństwem = zgodą ;] rutusa)
Chciałem aby ludzie przymierzający się do zakupu lub już posiadający sprzęt mogli znaleźć wszystko na 1 stronie
przy okazji możemy utworzyć również "rutusową" społeczność dzięki czemu będzie się można spotkać i wspólnie podzielić się wiedzą.
nie chce spamować dlatego dodam że adres to nazwa producenta .info

Śmiało możesz podać adres swojej strony. Proponuję nawet założyć odrębny wątek z linkiem, żeby było czytelnie i łatwe do znalezienia.