Prośba o identyfikację znaku organizacji

Ekwipunek żołnierza, oprócz broni
Roman56

Prośba o identyfikację znaku organizacji

Post autor: Roman56 »

Pośród zdjęć rodzinnych posiadam zdjęcie zrobione przypuszczam w okresie międzywojennym a najprawdopodobniej blisko lat 1937-1939r. w Busku w pow. Kamionka Strumiłowa w woj. tarnopolskim z jakiejś zapewne uroczystości . Może i państwowej , ponieważ na zdjęciu jest kilku wojskowych , a pośród nich dość wysokiej rangi .
Na ścianie znajduje się podejrzewam znak jakiejś organizacji w postaci Krzyża Wirtuti Militari z mieczami oraz napisami po przekątnych AMERYKA ,FRANCJA , ITALIA i jak mogę się domyślać MURMAŃSK .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja prośba . Czy ktoś z Państwa mógłby mi pomóc w określeniu znaku organizacji oraz ewentualnie formacji munduru żołnierzy ?

Będę niezwykle wdzięczny za pomoc .

Pozdrawiam - Romuald Pierzyński z Nowej Soli .
Roman56

Re: Prośba o identyfikację znaku organizacji

Post autor: Roman56 »

Przeglądając skład ambasadorów II Rzeczpospolitej znalazłem Szymona Askenazego , członka Szwajcarskiego Generalnego Komitetu Pomocy Ofiarom Wojny w Polsce .

http://pl.wikipedia.org/wiki/Szymon_Askenazy" onclick="window.open(this.href);return false;

Porównując do osoby ze zdjęcia, siedzącej z wytrzeszczonymi oczyma a uwidocznionej w centralnym punkcie fotki najniższej , wydaje mi się że jest to Szymon Askenazy .

Co Państwo na to ? Czy może to coś Państwu mówi ? Czy nie będzie ta uroczystość powiązana z tym Szwajcarskim Generalnym Komitetem Pomocy Ofiarom Wojny ?

I zważywszy na datę śmierci Szymona Askenazego to ta uroczystość odbyła się najpóźniej w 1935r.
ODPOWIEDZ