WITAM, mieszkalem kiedys w Ignalinie. w lasach od Workiejm do Nowej wsi odnalazem wiele zniszczonych lub dobrze zachowanych schronow z rejonu T. lidzbarskiego. rysowalem sam mapy. pozniej nanosilem dane na dostepne mapy w sklepach. wiele wiadomosci mam w glowie. porostu nie wszystko sie da zapisac lub zfotografowac. chetnie wymienie sie informacjami i nawiaze kontakty. brakuje mi map z tamtych czasow. pozdrawiam.........
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 22:37 przez mlabucki64, łącznie zmieniany 3 razy.
Za tym pierwszym bunkrem na górce w N.W. jest drugi bunkier. Trzeba uważać żeby nie wpaść do środka bo jest równo z ziemią. Poza tym na okolicznych polach N.W. jest ich mnóstwo niestety zniszczonych.
tak jeden jest na wzniesieniu po prawej, ten niby wlaz jest juz obecnie prawie zasypany. kiedys mozna bylo prawie wejsc. kolejny jest na wzgorzu po lewej jadac droga z ignalina. ten pękniety na pół od wybuchu.
mlabucki64 pisze: WITAM. w lasach od Workiejm do Nowej wsi odnalazem wiele zniszczonych lub dobrze zachowanych schronow z rejonu T. lidzbarskiego. rysowalem sam mapy. pozniej nanosilem dane na dostepne mapy w sklepach. wiele wiadomosci mam w glowie. porostu nie wszystko sie da zapisac lub zfotografowac. chetnie wymienie sie informacjami i nawiaze kontakty. brakuje mi map z tamtych czasow. pozdrawiam.........