Proszę o identyfikację

Ekwipunek żołnierza, oprócz broni
Anger

Proszę o identyfikację

Post autor: Anger »

Witam jakiś czas temu wpadło mi to w ręce, brakowało wstążki a poprzedni właściciel twierdził że to odznaczenie pruskiego strzelca??? Proszę o pomoc w identyfikacji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
von der Goltz

Re: Proszę o identyfikację

Post autor: von der Goltz »

mhm zamiast sie podniecac moze bysmy cos kolektywnie pomysleli?!

mi to wyglada jak pieknie osadzony czubek badz taka wlasnie forma odznaczenia? jesli to standard, w co watpie (niesiony doswiadczeniem w przegladaniu masy odznaczen), to zapewne jest to radosna tworczosc pamiatkowa - ale z 2giej strony za ladne to i za staranne na domorosle rzemioslo - postaraj sie wrzucic w googla jakies sugestie po inglezi i uruchomic swoja nature niestrudzonego poszukiwacza, a moze cos znajdziesz, a u nas tegie glowy moze cos z wlasnego doswiadczenia wymysla
Anger

Oj szukałem w google sporo, szukałem zawzięcie i Nic. Jak krew w piach! Strzelec jest dość prawdopodobny lecz nie natrafiłem na żadne publikacje mogące zbliżyć mnie do takich wniosków, opieram się tylko i wyłącznie na słowach wspomnianego poprzedniego właściciela...
Awatar użytkownika
von der Goltz

Post autor: von der Goltz »

ale jak mowilem sadze, ze to nie jest jakis standardowy model odznaczenia, a jesli juz to bym szedl w jakas nagrode, wyroznienie w lesnictwie, lowiectwie?
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2011, 09:56 przez von der Goltz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

ja stawiam na to co napisal VAN DER....,nie jedno robilo sie w zyciu dla zabicia czasu,medaliki itp.
Anger

http://beck-militaria.de/index.php?arti ... iserreich/" onclick="window.open(this.href);return false;

Sporo tu różności ale mojej zdobyczy nie znalazłem :(
asdic321

Post autor: asdic321 »

Stylistyka calkowicie niemilitarna wiec moim zdaniem odznaczenie strzeleckie o charakterze wojskowym odpada. Predzej drobiazg przygotowany np. dla "krola strzelcow" na jakims b. wypasionym polowaniu. Tak "na oko" z poczatku XX w.
bolko

Post autor: bolko »

Moim zdaniem nie jest to odznaczenie, albo brakuję tu jeszcze czegoś, może jest nie kompletna.
W takiej formie raczej służyło jako ozdoba.
ODPOWIEDZ