ki grom
Re: ki grom
Joł panowie proszę o zidentyfikowanie dwóch wpineczek, takie małe pticki będę szczęśliwy jak mi pomożecie no i sami spełnicie dobry uczynek a to jest już coś pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam
dzisiejszy spacer po polach koło domu zaowocował w taką niespodzianke ,na jedno oko wygląda że odwiedzę pana Jarka a na drugie oko wygląda że na pewno , a tak na początek przydało by się zidentyfikować znajdke by tak nie znana leżała nim trafi do ar.
dzisiejszy spacer po polach koło domu zaowocował w taką niespodzianke ,na jedno oko wygląda że odwiedzę pana Jarka a na drugie oko wygląda że na pewno , a tak na początek przydało by się zidentyfikować znajdke by tak nie znana leżała nim trafi do ar.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2011, 22:44 przez balas, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczucie Cie nie omylio - to fragment zapinki "palczastej" tzw. grupy olsztynskiej z okresu wedrowek ludow (ok. pol. VI - pocz. VII w.) - miejscowe najpewniej nasladownictwo wyrobow nadrenskich! 

Oooo i znowu morda mi się cieszyasdic321 pisze:Przeczucie Cie nie omylio - to fragment zapinki "palczastej" tzw. grupy olsztynskiej z okresu wedrowek ludow (ok. pol. VI - pocz. VII w.) - miejscowe najpewniej nasladownictwo wyrobow nadrenskich!

Witam
proszę o id tych dwóch fantów z BARKWEDY [aż dwóch]jeśli hodzi o Barkwede
proszę o id tych dwóch fantów z BARKWEDY [aż dwóch]jeśli hodzi o Barkwede
Ostatnio zmieniony 13 paź 2011, 22:28 przez balas, łącznie zmieniany 1 raz.
Blaszkę djabli wiedzą, a drugie wygląda na kord średniowieczny.
tą blaszkę widziałem na forum ale nie mogę znaleźć gdzie a ten [bagnet chyba aż tak stary to nie jest zbyt ładnie zachowany jak na taki okres tak mi się wydaje] ale ja jestem budowlańcem więc pewności nie mam i paznokcia obciąć sobie nie damRemington pisze:Blaszkę djabli wiedzą, a drugie wygląda na kord średniowieczny.
Jedno i drugie w pelni popieram!Remington pisze:Blaszkę djabli wiedzą, a drugie wygląda na kord średniowieczny.

Balas, kopiesz czasami coś młodszego
?

- ostrybrzytwa
pewnie to co każdy - POLMOSFELIX pisze:Balas, kopiesz czasami coś młodszego?
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
blaszka mi się z dołem magazynka kojarzy . Dół z zatrzaskiem sprężyny
I tu się możesz pomylić, bo kute żelazo jest X razy wytrzymalsze na korozję od stalibalas pisze:bagnet chyba aż tak stary to nie jest zbyt ładnie zachowany jak na taki okres tak mi się wydaje
Podbijam stary post Balasa wraz ze zdjeciem
I pytanie mam do znawcow "hitlerowszczyzny" - czy faktycznie moze to byc jakis kordzik organizacyjny, jak sugerowal wczesniej Ostry? Czy poza ksztaltem glowni, sposob mocowania rekojesci i wymiary pasuja?balas pisze:(...)długość ostrza 19 cm cała długość 25 cm a szerokość 3 cm
SS, SA, NSKK miały różną długość ostrza od 21,6-22,3cm.
Kształtem nawet pasuje ale raczej tylko tym...
Kształtem nawet pasuje ale raczej tylko tym...

Dzieki! A jak z mocowaniem rekojesci?