pozdr.warwick
ki grom
Re: ki grom
zdaję się, że nasz forumowy specjalista pojechał na majówkę - wróci to rozwiąże zagadkę 
pozdr.warwick
pozdr.warwick
może rozwiąże może nie , pozyjemy zobaczymywarwick pisze:zdaję się, że nasz forumowy specjalista pojechał na majówkę - wróci to rozwiąże zagadkę
pozdr.warwick
Jakis grot do lutowania?
Nie mam pojecia!
Czy to nosi slady jakichs zlaman (cos od czegos)? 
ślady złamań są widoczne w tym szerszym miejscu z ( nacięciem )asdic321 pisze:Jakis grot do lutowania?Nie mam pojecia!
Czy to nosi slady jakichs zlaman (cos od czegos)?
pierwsze moje skojarzenie było że to taki połamany stempel do znakowania bydła rozgrzewany w ognisku .
guziki i coś tam do id
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ikonę wrzuć do dewocjonaliów, Szara Sowa zagląda tam częściej 
Witam
panowie pomozecie w rozpoznaniu tego liścia w stendze , na tym elemencie są widoczne miejsca złamań więc mogę stwierdzić iż nie jest to całe
wymiary to 9cm na 5cm mosiądz odlew .
panowie pomozecie w rozpoznaniu tego liścia w stendze , na tym elemencie są widoczne miejsca złamań więc mogę stwierdzić iż nie jest to całe
wymiary to 9cm na 5cm mosiądz odlew .
Witam
Proszę o pomoc w id tej kuricy , jaki model i rok produkcji
Proszę o pomoc w id tej kuricy , jaki model i rok produkcji
wz. 43 ? 
- syriusz13
Orzeł 1 Dywizji piechoty im Tadeusza Kosciuszki, wz 43,nazywany kuricą.
Było 6 wersji tego typu orła.Różnią się małymi detalami ,mianowicie ilością piór i kształtem tułowia orła.
Było 6 wersji tego typu orła.Różnią się małymi detalami ,mianowicie ilością piór i kształtem tułowia orła.
dzięki panowie 
Witam
dzisiejszy spacer po polu koło domu zaowocował takimi fancikami jeden z nich to zapewne jakiś typ zapinki (fibuli) ? a drugi to pojęcia nie mam ,leżały bliziutko siebie więc wstawiam do id obydwa brązy proszę o id tych skarbów
dzisiejszy spacer po polu koło domu zaowocował takimi fancikami jeden z nich to zapewne jakiś typ zapinki (fibuli) ? a drugi to pojęcia nie mam ,leżały bliziutko siebie więc wstawiam do id obydwa brązy proszę o id tych skarbów
- syriusz13
Pierwszy element to wylewka czarki z brązu.
Drugi element kojarzy mi się z częścią pojemniczka na relikwię.Ale to moje "widzimisię"
Drugi element kojarzy mi się z częścią pojemniczka na relikwię.Ale to moje "widzimisię"
Witam
ludziska wiecie od czego może byś ta pofalowana że tak powiem podkładka jet to odlew mosiądz albo brąz wymiary na foto
ludziska wiecie od czego może byś ta pofalowana że tak powiem podkładka jet to odlew mosiądz albo brąz wymiary na foto