TEGOROCZNY (2011) HEILSBERG CZERWCOWY
Moderator: Manufaktura Dzika
Re: TEGOROCZNY (2011) HEILSBERG CZERWCOWY
Marcinie zostawię Ci 10 kompletów plakatów, wpadaj jutro i Tobie Seppie jeden (tylko kiedy odbierzesz?:)
Dla dzikiej ciekawości: Stowarzyszenie Przyjaciół Ziemi Lidzbarskiej działa przy Lidzbarskim Domu Kultury. Jako stowarzyszenie piszemy wnioski do jednostek samorządowych o dofinansowanie, które dostajemy i dzięki któremu impreza się odbywa.dzik_warminski pisze:Jaksa tak z ciekawości w czym pomogło stowarzyszenie Ziemi Lidzbarskiej?
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
miałem taką nadzieję ale wolałem się upewnic
-
To co, jutro o 17:00 (lub krótko po) na polu? Żeby na pusto nie lecieć...
Plakaty fajnie się prezentują, widziałem dzisiaj w LW, dobra robota.
- korvettenkapitan
- Kontakt:
lisie, ja będę około 16:40 więc wpadnę po ciebie bo sam nie wiem gdzie tam zajechać.
-
To je ale dobre! Można też odrobinę później, bez problemu.
Mnie nie bedzie cały dzień jestem w pracy ale wspieram was duchowa
Jaksa no wlasnie nie mam jak odebrac bo juz w UK jestem. Moze ktorys z chlopakow mi przetrzyma do urlopu
Ktos chetny?? - odpiwkuje sie sie 

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Jak Jaksa będzie na polu spróbuje wycyganić .
Dzieki Dziku 

Hej, hej.
Z powodu pogody (a raczej niepogody) dzisiejsze spotkanie na polu odwołujemy. Siano, słoma i drewno opałowe (ma być pocięte) także jest przerzucone na jutro w ciągu dnia. Jutro też będą palety od Motyla. Okorki przykryte folią, trawa skoszona.
Jutro (czwartek) o godzinie 17!
pzdr
Z powodu pogody (a raczej niepogody) dzisiejsze spotkanie na polu odwołujemy. Siano, słoma i drewno opałowe (ma być pocięte) także jest przerzucone na jutro w ciągu dnia. Jutro też będą palety od Motyla. Okorki przykryte folią, trawa skoszona.
Jutro (czwartek) o godzinie 17!
pzdr
-
No i na jutro Praporszczyk (Wojtek) ma podrzucić te palety - daszki. Jeśli wszystko bedzie na miejscu, to damy radę. Co z narzędziami, gwoździami, sznurkiem? Ja mam tylko młotek, kombinerki, śrubokręt i niewiele więcej.
Ja będę miał dwa młotki 10 kg gwoździ 8 cm (oprócz gwoździ Korwety), linkę (30 metrów).
-
W piątek jestem do dyspozycji w cywilkach tak mniej więcej od 10:00 do 14:00, potem muszę wskoczyć w formu i do jury, później zadania obozowe i patrolowe.
Co do czwartkowych robót, oczywiście trzeba je jutro wykonać, już nawet niezależnie od pogody (czas!!!). Potrzebne: żerdki jako szkielet do szałasów z okorków, kilka folii (mogą być te zwykłe) budowlanych pod poszycie szałasów, młotki i gwoździe. No i folia dla zabezpieczenia zwiezionych balotów. Jutro jestem uwiązany do 15:00, więc nie zdołam zakupić folii, ale chętnie się do nich w razie czego dorzucę. Oczywiście będę o 17:00 do usioru. Plan obozu wytyczymy na miejscu jutro.
Co do czwartkowych robót, oczywiście trzeba je jutro wykonać, już nawet niezależnie od pogody (czas!!!). Potrzebne: żerdki jako szkielet do szałasów z okorków, kilka folii (mogą być te zwykłe) budowlanych pod poszycie szałasów, młotki i gwoździe. No i folia dla zabezpieczenia zwiezionych balotów. Jutro jestem uwiązany do 15:00, więc nie zdołam zakupić folii, ale chętnie się do nich w razie czego dorzucę. Oczywiście będę o 17:00 do usioru. Plan obozu wytyczymy na miejscu jutro.