RUŚ
RUŚ
Witam. Szanowni koledzy poszukuję wszelakich informacji na temat miejscowości Ruś, w necie jest bardzo mało. Czy przez tą wieś przebiegał jakiś trakt? Czy dobrze interpretuję że może ciągnął się tam tak zwany trakt turecki? Proszę o wszelkie informacje. Super by było otrzymać jakąś mapkę z przebiegu tego traktu. ( coś mnie tam ciągnie, czy ktoś już tamte rejony zwiedzał z piszczałką ?) Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Re: RUŚ
Mam tą książkę i myślę, że możesz sobie darować, bo nic ciekawego w niej nie ma.
Przebieg traktu jest dosyć oczywisty na współczesnej mapie, wystarczy połączyć punkty najkrótszą linią. Ale to ciągle są główne drogi, częścią pod brukiem, częścią pod asfaltem, a na pewno pełno ludzi i leśników.
- pulkownikL
a o jaką ruś ci kolego chodzi,bo pewnie nie jest tylko jedna,znam tę koło morąga i nic ciekawego tam nie wyryłem
- korvettenkapitan
- Kontakt:
Też mam tę książkę, rzeczywiście nie ma nic ciekawego, dużo opisu flory, informacje bardzo ogólne, szkoda pieniędzy i czasu na nia.
Drodzy koledzy rozchodzi mi się o Ruś koło Olsztyna. Kiedyś zasłyszałem o trakcie tureckim i jestem ciekaw czy ten z rusi to jest ten sam i czy to jest ten który prowadzi najprawdopodobnie z Olsztyna przez Ruś do początków Łyny.
- korvettenkapitan
- Kontakt:
nam też chodzi o tę Ruś koło Olsztyna.