!!! JONKOWO !!!

Wyprawy WPM

Moderator: Manufaktura Dzika

Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

i wcale się nie ździwie że tak będzie jak Wódz napisał
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Mam tylko nadzieję, że nikt nie każe nam nocą walić na łupstych, żeby pojmać Napoleona na biwaku (leśne skrzyżowanie)! To jednak parę wiorst...
Motyl

Post autor: Motyl »

No to jest jeszcze problem kto będzie robił za Napoleona. :wink:
srebrny_lis

W lutym 2007 był nim jeden ze strażaków jonkowskich, dość zacnej sarmackiej tuszy i postury.
Jaksa
Kontakt:

Post autor: Jaksa »

Jak na Napoleona przystało... :)
srebrny_lis

Dokładnie tak jak wyobrażał sobie Napoleona pewien chłop rosyjski w 1812. Pytany czy widział Napoleona, rzekł: "Panie, chłop wielki jak góra, w stroju kapiącym od złota..." itd. Zupełnie jak król lub car z ludowej baśni.
Motyl

Znaczy bestia spostrzegawczy był :lol:
Awatar użytkownika
lusia

Post autor: lusia »

Ależ srebrny_lis przecież już miał praktykę w byciu Napoleonem... hihi... Co prawda w przebraniu, ale też coś :)
srebrny_lis

Uniform, ranga, wzrost, zarost... wszystko było inne, znaczy tres inconnue! Poza tym nie dam się zabić ani pojmać. Damy mogę bawić, ale z umiarem i w niewielkich ilościach.
srebrny_lis

Mużyki, transport do Jonkowa 15 III nieodpłatny już załatwiony. Pojedzie autokar z jednostki o 8.50 spod koszar. Niestety, wraca ok. 16.00 do Lidzbarka i nie wraca. Kto pojedzie tym transportem (jedzie grupka żołnierzy z jednostki, paru uczniów, jest miejsce dla naszych)? Pilne.
Motyl

To w takim razie jaka jest opcja powrotu ?
srebrny_lis

Ja wstępnie ugadałem swoją młodą żonę na niedzielę, tyle tylko, że muszę wracać ok. 10.00 (po 11.00 mam zaocznych). Autokar jest pewną możliwością dotarcia na miejsce (bo klub żołn. i tak jedzie); daje też możliwość zabrania innych osób (np. grupy uczniów), ale tylko 15 III. Krótko mówiąc: z powrotem trzeba kombinować "po samochodach"; 2 miejsca u Adka (po południu w niedzielę), parę miejsc u Janka Prusaka (j.w.), "cóś" u Arka Jaksy (j.w.)... Dogadujcie ten powrót już teraz, bo dojazd gwarantowany!
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

potwierdzam że u mnie ktoś sie może przytulić w drodze powrotnej ja mam zamiar wrucić po zawiodach strzeleckich
Motyl

srebrny_lis pisze:Ja wstępnie ugadałem swoją młodą żonę na niedzielę, tyle tylko, że muszę wracać ok. 10.00 (po 11.00 mam zaocznych). Autokar jest pewną możliwością dotarcia na miejsce (bo klub żołn. i tak jedzie); daje też możliwość zabrania innych osób (np. grupy uczniów), ale tylko 15 III. Krótko mówiąc: z powrotem trzeba kombinować "po samochodach"; 2 miejsca u Adka (po południu w niedzielę), parę miejsc u Janka Prusaka (j.w.), "cóś" u Arka Jaksy (j.w.)... Dogadujcie ten powrót już teraz, bo dojazd gwarantowany!
Czy znajdzie się dla mnie miejsce w aucie młodej żony ?
srebrny_lis

Jeśly Pan pozwoly, z przyjemnością! Byle zechciała przybyć :)
ODPOWIEDZ