Aniołek
Re: Aniołek
Trumienne skojarzenia mam. 

- Prusak
Nagrobne teżDAMIAN pisze:Trumienne skojarzenia mam.

Pewnie macie rację , ale został znaleziony na pięknym poletku wraz z kilkoma monetkami,do najbliższego cmentarza jest jakieś 2 do 3 km,pozdrawiam.
- Szara Sowa
Pokaż tył aniołka. Aniołek to bardzo popularny motyw dekoracyjny, także mebli, świeczników, zegarów, okładek albumów itp. rzeczy.
Witaj Szara Sowo.
Wstawiam drugą stronę aniołka,dziekuję za zainteresowanie i pozdrawiam. adam
Wstawiam drugą stronę aniołka,dziekuję za zainteresowanie i pozdrawiam. adam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Szara Sowa
Zaintrygował mnie ten aniołek. Czy tam jeden bolec jest odłamany? Czy Bolec ma gwint, czy tylko tak dziwnie widać na zdjęciu? Czy górny bolec ma w środku dziurkę? Podaj wymiary bolców. Odlew jest dosyć gruby, 50 mm, czy grubszy? Pewne, że aniołek nie wygląda na trumienny.
Wygląda że odlew jest w całości,górny bolec ma otwór, natomiast na dolnym jest ,,może" gwint, ale odlany, nie nacięty. Co jeszcze można zauważyć ciekawego to to, że skrzydła ma inne.
Całkowitą grubość podam jutro,ponieważ aniołek leży sobie w szafce w pracy,pozdrawiam adam.
Całkowitą grubość podam jutro,ponieważ aniołek leży sobie w szafce w pracy,pozdrawiam adam.
Wysokość dolnego ,,bolca" wynosi 30mm, w górnym jest otwór o średnicy fi 4mm,średnica gwintu jest nie metryczna, możliwe że jest calowa.
Mam nadzieję że te dane mogą się przydać do bardziej precyzyjnego określenie tego aniołka.
Mam nadzieję że te dane mogą się przydać do bardziej precyzyjnego określenie tego aniołka.