Szturm na Twierdzę Wisłoujście
Moderator: Manufaktura Dzika
-
Re: Szturm na Twierdzę Wisłoujście
Analiza zdjęć Marcina B. pozwala zweryfikować pochopne wnioski co do naszej walki na wale.
Uwagi widzow dotyczyly ,tych w granatowych mundurkach na środku walu,-wiec nie ,zielonych,.

Nie podejmuje "rękawicy" - Kto chce się uwolnić od prawdy, najczęściej dusi ją słowami.srebrny_lis pisze:Analiza zdjęć Marcina B. pozwala zweryfikować pochopne wnioski co do naszej walki na wale.
-
Mówię to, co widzę; to obrazy, nie słowa. Od początku tego tematu pisałem, że skoro nasza broń nie waliła równymi salwami (a był to skutek, co też napisałem, różnego stanu broni, silnego wiatru, różnej sprawności strzeleckiej - kolejność zapisu przypadkowa), rozpoczęliśmy strzelanie wolne tak w tempie jak w pozycjach. Nikt nie zrobił niczego, na co by nie otrzymał rozkazu lub zezwolenia. Co było widać podczas walki i na powyższych zdjęciach. Cały czas byłem w bezpośredniej bliskości strzelca po skrajnej prawej i oczy miałem otwarte. W tych uwagach nie ma nieprawdy: mowa jest o tym CO było i DLACZEGO było. Gdzie tu pole do jakiejś "dueli" czy wręcz "melee"? Spokojnie, Koledzy - nikt tu nikogo nie uważa za wroga.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
ja naprawde staram sie być spokojny
...........

Na przyszły rok trzeba będzie coś pomyśleć z piechotą. Na Wieńcu jest kilka strzelnic, może by częściowo obsadzić jedną np. pięcioma osobami, które by prowadziły ogień rotacyjny.
Panowie-naprawde mam wyrzuty sumienia ze zacytowalem opinie widzow-ale to nie zeby sie kogos czepiac-tylko wlasnie by raczej takie opinie pomogly w kolejnych imprezach.Wszyscy bawilismy mysle sie swietnie i zadne rekosntruktor do drugiego rekosntruktora nie powinien tu miec zadnej pretensji.Ot widac widz robi sie nam wymagajacy;)Z reszta dobrze wiecie jaki mam stosunke dopubliki... 

No nie jestem pocieszony tym sposobem podsypywania armaty przez pana Zby!Cieszę sie, że prawdopodobnie był to 1 strzał tego dnia bo to chyba ćwiczenia? niedobrze,niedobrze.Bo było by o czym pisać...Pilnujmy się nawzajem...Dzięki Stryju za wychwycenie tego nie wiem jak to nazwać czego.
- krysiaArt.-Kłodzko
ZGŁASZAM REKLAMACJEfotograf pisze:I jeszcze jedna porcja https://picasaweb.google.com/marcin.bal ... f3SqPbD0QE" onclick="window.open(this.href);return false;

- krysiaArt.-Kłodzko
--------------I JA NA TE PIĘKNE ZDJĘCIA nr93-98 TEŻ ZWRÓCIŁAM UWAGEstryju1968 pisze:Piękne fotki. Zwłaszcza te o nr 93 do 98. Doskonale pokazują jak NIE należy podsypywać armaty.

Krysu! Otwierają się. Powoli i cierpliwości. Sprawdzałem. Działa!
-
Mnie też się wszystko otworzyło wczoraj.
- krysiaArt.-Kłodzko
Nooo juz dobra dobra
byłam cierpliwa i zostałam wynagrodzona
a nie mówiłam że jest kilka fotek moich z niewyjściową twarzą
fotograf nie miał litości

-
Po obejrzeniu wszystkich galerii zdjęć wypada raz jeszcze wyrazić podziękowanie i uznanie wszystkim, którzy przybyli do Wisłoujścia i dzielili zarówno chwałę i przyjemności jak i niewygody.
Krysiu, wyjściowa,wyjściowa mordka.Spoko. A tak na marginesie. Aparat jest najgorszą karabolą.