Przyznam szczerze, że do tej pory nie wpadła konkretna propozycja. Każdy coś dodaje ... może tu, a może tu... i nic z tego nie wynika.
Ja nie orientuję się w tej kwestii dlatego liczę na Was - Forumowicze!
Czołem,nie wiem czy to dobry pomysł,może szczątki cmentarza w WDK-u Rosyjskiego jest tam tylko głaz bez zadnej tablicy informacyjnej,kto,co,czemu i dlaczego,jak na cmentarzu Niemieckim po drugiej stronie ulicy,można by ogrodzić ten głaz jakimś płotkiem z łańcuchów lub coś w tym stylu.Jakie są Wasze zdania?
Pomysł może być nie głupi. Przede wszystkim blisko i można przedstawić się z drugiej strony - miłośnika historii a nie tylko kopacza, piromana (mam na myśli pomysł postawienia tablicy informacyjnej).
no panowie, kawa na ławę, szukamy dalej cmentarza czy myslimy nad tablicą na mogiłach radzieckich na Wojska Polskiego ? (moim zdaniem jak narazie najlepszy wybór).
Jak na początek dobre miejsce do pokazania się. Skończymy to, to dalej możemy myśleć nad pojedyńczymi mogiłami.
Witam Wszystkich po miesięcznej nie obecnosci na forum,widze,że w Naszej wspólnej sprawie nic się nie zmieniło.Czas jest najwyższy podjąć jakąś decyzje i się spotkać.
Witam.
Jednak nic sie nie zmieniło,brak chętnych do spotkania i podięcia decyzji związanych w sprawie podięcia kroków cmentarza.Panowie Jestem w domu w sobotę jeśli jest ktoś chętny to proszę przyjechać do mie od godz.9-10 bedziemy mogli spokojnie porozmawiać.
CHętnych proszę o kontakt 505 002 075.Czekam na tel. do 23,00.
Karolina.
karolina widze nie odpuszczasz.. Zapal godny nasladowania. Ale w weekend mozy byc ciezko, jak znam zycie wszyscy ruszaja w teren. W karzdym badz razie Ja tam wlasnie sie zbieram. Poz
Pewnie,że nie odpuszczam rozmawiałem z Tworasem i myslę,że nie tylko mają nas poznawać po oddanych rzeczach do muzeum,ale i też po naszych krokach w sprawie utrwalenia jakiejś cząstki histori.Co Wy na to?