Poszukiwania w innym swiecie

Wszystko co związane z eksploracją
LucaSS

Poszukiwania w innym swiecie

Post autor: LucaSS »

Mam takie pytanie,czy ktos z was ma jakies doswiadczenia jezeli chodzi o poszukiwania w obwodzie kaliningradzkim?Mnie to osobiscie ciekawi poniewaz jest to jeszcze dziewiczy teren a postep cywilizacji jeszcze tam tak naprawde nie dotarl :) pewne miejsca pozostaly bez zmian od 1945 roku.
Napewno jest tam kupe fantow ktore czakaja na swojego odkrywce ale czy ten pomysl nalezy do rozsadnych?kto z was by sie odwazyl na taka wycieczke?jakie sa za i przeciw?
Tak jak wspomnialem jest to inny swiat,ktory rzadzi sie innymi prawami

pozdro
Ostatnio zmieniony 05 cze 2008, 00:08 przez LucaSS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
warwick

Post autor: warwick »

Witaj,
słyszałem że ten teren to swoiste eldorado ale sam nie miał bym chyba odwagi by pojechać tam kopać ... raz miałem nieprzyjemną sytuacje z pijanym pogranicznikiem rosyjskimi na przejściu granicznym który celował do mnie z kałałasza i było co najmniej średnio, a obawiam się ze im głębiej w obwód tym gorzej

choć podejrzewam, że teren jest już kopany przez lokalsów to i tak jest bez wątpienia jest bardzo ciekawy dla fanów II wojenki

pozdr.warwick
Ostatnio zmieniony 28 lut 2008, 22:28 przez warwick, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@ggy

Post autor: B@ggy »

Witaj. Ja również miałem nieprzyjemne spotkanie ze strażą graniczną. Całe szczęście że jeszcze po stronie polskiej bo nie wiem jak mogłoby się to skończyć. Dostałem duże upomnienie od panów, a przy okazji musiałem udzielić wiele odpowiedzi na zadawane pytania. Przy okazji dowiedziałem się, że w tamtym rejonie przygranicznym biegało już wielu takich jak ja. Mogę jeszcze dodać, że wejście w pas przygraniczny kosztuje 500 PLN. :shock:
LucaSS

Post autor: LucaSS »

a szukal ktos na pasie granicznym??? :D
jako alternatywe dla hardcoru poszukiwan w obwodzie Kal.proponuje
luxemburg a dokladnie misteczko Diekirch
http://www.nat-military-museum.lu/pages ... ew2007.php

na fotkach widac jakie fanty mozna jeszcze tam po stodolach znalesc :o
minusem jest to ze to tak daleko...
ODPOWIEDZ