Delta 4000
- wojtes1200
Delta 4000
Planowałem zakup już od roku aż w końcu byłem zmuszony(awaria gareta 150).Mam pytanko czy ktoś z forum lata z tym sprzętem .Jeżeli tak to jak się sprawuję w terenie i na jakich ustawieniach najczęściej latacie.Z czasem po opanowaniu sprzętu zastosuje swoje ustawienia,ale dobrze coś wiedzieć na początek.Pozdrawiam 

Re: Delta 4000
Witam to sa moje ustawienia -czułosc na 8 ,dzwiek na 5 duskryminacja na 60 dla mnie odpowiada Pozdrawiam
-
moje ustawienia to najczęściej czułość 10 chyba ze teren pozwala to na 12. dzwięku nie sciszaj najlepiej smigacc na słuchawkach z dyskryminacji wycinam tylko żelazo czyli ustawione na 40 wycinając więcej metali np ikonke foil możesz ominąć niektóre fanty. jakbyś miał jeszcze jakieś pytania śmiało pytaj. 

przyjedź do mnie lub zadzwoni do Stefana to pogadam o tym sprzęcie i gratuluje nabytku
- wojtes1200
Dzięki panowie.Alek wpadnę do ciebie w tygodniu to pogadamy.Dodam tylko od siebie że porównując 150 do delty już po jednym dniu mogę stwierdzić,różnice kolosalne.Waga- może nie duża różnica ale w ręku po paru godzinach ogromna.Mało żerny na baterie,po 5 godzinach nawet nie spadła jedna kreska.I najważniejsze zasięg-o niebo lepszy.Przykładem jest niesmiertelnik trafiony dziś w miejscówce przekopanej co centymetr.Zalegał na głębokości około 30cm delta dawała stały sygnał a 150 latałem tam kilka krotnie i nawet nie zaburczała.Nie mam tu wcale na myśli gorszyć gareta bo sprzęt super,latałem z nim 3 lata i trochę fantów się wyjeło.Napisałem tylko swoją opinię.Pozdrawiam 

Skoro po 5 godz. nie spadła Ci kreska to dziwne i chyba na standardowej cewce , bo na 11'DD spada już pierwsza po niecałej godzinie 

- wojtes1200
Oczywiście że na standardowej,budżet nie pozwalał na dodatkowy zakup 11-może kiedyś.