Dziękuję Balas. A tak na marginesie: nie bój się szeleszczących liści, tylko idż tam, gdzie one Ciebie prowadzą.
Pozdrawiam Markis
brama w marunach
Re: brama w marunach
cholera syriusz nie strasz , teraz będę musiał z nianiom spacerować po lasach
- syriusz13
Ooooo ,tak go raz ciągnęły "szeleszczące liście" ,że aż odkrył cmentarzysko kultury wielbarskiej.On nie z bojącychmarkis pisze:Dziękuję Balas. A tak na marginesie: nie bój się szeleszczących liści, tylko idż tam, gdzie one Ciebie prowadzą.
Pozdrawiam Markis

Załączam fotki obecne.
Nie jest źle, ocalało to co miało. Fakt, krypta zabetonowana pod grubą warstwą liści.
Nie jest źle, ocalało to co miało. Fakt, krypta zabetonowana pod grubą warstwą liści.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
"Pozostając wierny aż do śmierci, chcę Ci w ten sposób podarować koronę życia".
Ciekawsze jest nazwisko panieńskie - z królewieckiego mieszczaństwa - i miejsce śmierci.
Znam tą bramę i pokazane groby. Pałac jeśli kogoś to interesuje znajdował się po drugiej stronie Marun. Jadąc od bramy wjeżdżamy do wsi i mamy taki ostry skręt w lewo, a potem szybko w prawo. Możemy przejechać wieś i kierować się na Barczewko. Za Marunami po prawej stronie będzie takie dosyć dosyć wzniesienie i tam był pałac. Inaczej też można. Jak będziecie przy tym zakręcie w lewo we wsi (tam po lewej jest jakby sklep taki po pegeerowski) to praktycznie vis a vis tego sklepu jest droga (po prawej) i brama. Tamtędy też można dojść do byłego pałacu. Byłem tam pooglądać bez sprzętu. W okresie PRL - u nawieziono tam cholernie dużo śmieci, gruzu i innego g... . Dlatego odpuściłem szukanie tam. Charakterystycznie jest ogromne drzewo - zabytek przyrody. Jeśli ktoś nie zrozumiał mogę pokazać to miejsce. Pozdro.