Jak ustawić garretta 250

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
Prusik

Jak ustawić garretta 250

Post autor: Prusik »

Jak ustawić garretta 250 na sreberko która ikonka bedzie nailepsza czy ktoś może mi podpowiedzieć. :(
Awatar użytkownika
genek

Re: Jak ustawić garretta 250

Post autor: genek »

Prusik pisze:Jak ustawić garretta 250 na sreberko która ikonka bedzie nailepsza czy ktoś może mi podpowiedzieć. :(

To chyba jakiś żart :guru: :he:

P.S wycinając np cieniutką folijke ,,alu'' wycinasz tym samym sreberko :/ wiec sam podejmij decyzje co będzie najlepsze, ja polecam kopać wszystko co daje stanowczy sygnał a z czasem weryfikować. :P

pozdrawiam grzegorz
duch

Post autor: duch »

Sposób sygnalizacji znaleziska zależy od składu stopu z jakiego wykonano przedmiot, kształtu przedmiotu, rodzaju gleby w jakim się znajduje, głębokości i położenia przedmiotu w stosunku do położenia cewki wykrywacza oraz ilością i typem tlenków jakim przedmiot jest otoczony w ziemi. Nie ma więc gotowej recepty na poziom dyskryminacji. Jeśli chcesz się nauczyć rozróżniać sygnały, na początku musisz kopać wszystko. Garrett czasem wstępnie identyfikuje jako srebrne przedmioty, które srebrne nie są, natomiast kiepskie srebro z domieszkami może być pokazywane jako mosiądz, a cienkie przedmioty tak jak napisał genek - jako folia aluminiowa. Jeśli nastawiasz się na szukanie srebra, możesz wyciąć dwie pierwsze kreski. Z czasem jak nauczysz się interpretować wskazania wykrywacza, sam dojdziesz co jeszcze możesz wyłączyć.
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

jedno jest pewne,super sreberko z reguly okazuje sie kapslem po polskiej winiawce za 5 zl,ale jezeli to wykroisz w dyskrymie to moze i fajny fant przejsc kolo nosa,niestety taki urok tego hobby ale co pazlotko lub kapsel a adrenalina jest,fajowo
ODPOWIEDZ